AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında “Afet Koordinasyon Toplantısı” yapıldı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, afetlere karşı ilçede 58 toplanma alanı olduğunu ifade ederek, afetlere karşı farkındalık oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
Sultanbeyli’de afetlere karşı farkındalık oluşturmak ve yapılan hazırlıkların neler olduğunu bilgilendirmek adına Afet Koordinasyon Toplantısı yapıldı. İstanbul’da geçtiğimiz hafta gerçekleşen 5.8’lik depremin ardından afetlerle ilgili hazırlık gündemin ilk maddesi oldu. 2014 yılında hayata geçirilen Sultanbeyli Arama Kurtarma Timi (SAKUT) ile ilçe genelinde afetlere karşı hızla bilinçlendirme çalışmaları başlamıştı. Gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan SAKUT, düzenli olarak eğitimlere katılıyor ve sürekli bilgilerini güncelliyor. Alınan tüm önemlere rağmen vatandaşların da afetlere karşı bilinçli olması gerekiyor.

Riskli Yapılar Nasıl Anlaşılır?

Yaşanan 5.8’lik depremde Sultanbeyli’de büyük bir sorun ile karşılaşılmadı. Diğer taraftan vatandaşların kendi gözlemleriyle evlerinde herhangi bir hasar olup olmadığını kolayca fark etmesi mümkün. Binaların kolonlarında çatlak, duvarlarında dökülme, demirlerinde paslanma gibi gözle görülecek şekilde hasarlar söz konusuysa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara başvurarak ölçüm yaptırmaları gerekiyor. Yetkililerden aldıkları bilgiler doğrultusunda hane sahiplerinin riskli yapılarını ivedilikle boşaltması gerekiyor.

“Sultanbeyli’de Depreme Karşı Dayanıklı Binaların Sayısı Daha da Artacak”

Afet Koordinasyon Toplantısı’na katılan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’de depreme dayanıklı binaların sayılarının hızla artacağını öngördüklerini ifade etti. İlçenin mülkiyet probleminin çözüldüğünü ve hızla ruhsatlı yapıların arttığını kaydeden Başkan Keskin, “Yılsonuna kadar tüm tebligatları hak sahiplerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte ilçemizde de yeni yapılar hızla artacak ve afetlerin yıkıcı etkilerine karşı daha da hazır hale geleceğiz.” şeklinde konuştu. SAKUT’un çalışmalarına aralıksız devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Keskin, “İlçemizde 58 toplanma alanı bulunuyor. Bu konuda halkımıza duyurularımızı yaptık. Ayrıca e-devlet üzerinden de toplanma alanlarımız görülebiliyor.” dedi.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da toplantıda yaptığı değerlendirmede Sultanbeyli’deki tüm kurumların afetlere karşı üstün bir koordinasyonla çalıştığını vurguladı. Sultanbeyli Belediyesi’nin bu konuda çok fedakârca davrandığını ifade eden Kaymakam Kubilay, çalışmalardan dolayı Başkan Keskin’e teşekkür etti.