ATA SPORU ÇEKMEKÖY’DE CANLANIYOR

Çekmeköy Belediyesi ilçede bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine binicilik eğitimi veriyor.

 

Çekmeköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan çalışmayla, ilçedeki okullarda eğitim gören 30 bin öğrenci, at binmeyi öğrenecek. Orta Asya’dan beri Türk tarihinde önemli bir yer tutan at ve biniciliğin yeniden Türk halkına hatırlatılacağı projede dersler ikinci eğitim öğretim dönemiyle birlikte başladı. Dersler 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek.

 

 

Uzman eğitmenlerin kontrolünde gerçekleşen binicilik derslerinde binlerce Çekmeköylü çocuk doyasıya eğlenirken; bir yandan da unutulan bir Türk kültürünü öğreniyorlar.   Hayvan sevgisi ve sporu bir araya getiren proje ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine de faydalı olması amaçlanıyor. Uzmanların tavsiyesine göre at binme aktivitesi çocuklarda; iç kaslara doğrudan hitap ederek dengeyi geliştiriyor, özgüveni artıyor, cesareti artırıyor, öğrenme güçlüklerine yardımcı oluyor, solunum sistemini ve eklem hareketliliğini geliştiriyor.

 

 

Binicilik eğitimlerinin çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olsun diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,”Çocuklarımız için ilçemizde birçok projeye imza atıyoruz. Bu proje ile yaklaşık 30 bin öğrenci binicilik eğitiminden faydalanacak. Tarihimizde ve kültürümüzde büyük bir yeri olan atların ve biniciliğin ilçemizdeki çocuklar tarafından bilinmesi bizim için son derece önemli. Köklü Türk tarihi boyunca, destanlarda, atasözlerinde, deyimlerde, sanatsal çalışmalarda, sosyal yaşamda, savaşta ve  ekonomide sürekli yer edinen at kültürü değişen dünya şartları ile birlikte günümüzde yok olmaya yüz tutmuş durumda. Kaşgarlı Mahmud, Divanı Lügati’t-Türk’de “At Türk’ün kanadıdır”  der. Bazı kaynaklarda “Türkler sanki at üstünde doğmuşlardır, yerde yürümesini bilmezler” denmektedir. Tarih bu kadar açıkken, bizde bu proje ile geçmişten günümüze köprü kurarak çocuklarımızın tarihini bilmesi, kültürüne sahip çıkmasını amaçladık. İnşallah çocuklarımız burada binicilik dersi alırken kültürünü tanıyacak ve farklı alanlarda da kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar, “dedi.