BAĞCILAR BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİLERİ UNUTULMAZ BİR RAMAZAN GECESİ YAŞATTI

 

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, semazen gösterisinden ilahi dinletisine, şiir okumadan tiyatro oyunlarına kadar yaptıkları çeşitli sunumlarla ilçe sakinlerine unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı. Okudukları şiirlerle vatandaşları duygulandıran minikler söyledikleri manilerle de alandakileri güldürdü. Öğrencileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Çocuklarımız hünerleriyle bizi gururlandırdı” dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından 10 yıl önce hayata geçirilen ve bugün 42 bin çocuğun eğitim gördüğü Bilgi Evleri, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında renkli bir program düzenledi. Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı, en güzel kıyafetlerini giymiş güler yüzlü çocuklarla bayram yerine döndü.

Ailelerin büyük ilgi gösterdiği programda ilahi, şiir, tiyatro gösterisi, skeç, semazen ve davul şovlarından oluşan geniş bir yelpazede sunum yapıldı. Sırası gelen öğrenciler sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi. İzleyenler, okunan şiir ve ilahilerde duygulanırken Ramazan davulcusu olan çocuklarının manilerinde ise doyasıya güldü. Çocuklar ise özellikle Hacivat-Karagöz ve Kavukla ile Pişekar ortaoyununda keyifli dakikalar geçirdi. Öğrencilerin işaret diliyle söyledikleri ilahiler ve semazen gösterisi ise herkesi büyüledi.  

“Ülkesini milletini vatanını seven inançlı sanatçı nesli buralarda büyüyor”

Miniklerin performanslarını beğenen aileler öğrencileri ayakta alkışladı. Öğrencileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bilgi Evlerimizde çocuklarımız ilmi ve ahlaki yönden yetişmenin yanında kültürel ve sanatsal alanda da yeteneklerini geliştiriyorlar. Folklor, müzik, tiyatro aklınıza hangi sanat dalı geliyorsa öğrencilerimiz o alanda eğitimini alıyor. Ülkesini milletini vatanını seven inançlı sanatçı nesli buralarda büyüyor. Bu akşamki programda da çocuklarımız hünerleriyle bizi gururlandırdı” dedi.