BAŞKAN AHMET CİN ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Koronavirüs (Covid – 19) çalışmaları hakkında yerel basını bilgilendiren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, salgının ilk gününden itibaren önlemleri almaya başladıklarını belirtti.

 

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Koronavirüs çalışmaları hakkında yerel basını bilgilendirdi. Başkan Ahmet Cin, Bilim Kurulu`nun aldığı kararlar doğrultusunda belediye görev ve sorumlulukları dahilinde gerek sahada gerekse saha arkasında tüm tedbirleri aldıklarını ve bu kapsamda da çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Başkan Ahmet Cin, bu kapsamda başta Temizlik İşleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Zabıta, Destek, Etüt Proje ve Fen İşleri Müdürlükleri koordinesinde çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İlk günden önlemler aldık

Salgının ilk gününden itibaren önlemleri almaya başladık. Kültür sanat etkinlikleri, tüm sosyal ve sportif etkinlikleri durdurduk. Tesisleri kullanıma kapattık. Salgınla ilgili tüm tanıtım alanlarında duyurular yaptık. Belediye hizmet binaları, okullar, devlet hastaneleri, aile sağlık merkezleri, camiler, parklar, marketler, fırınlar, eczaneler, diğer kamu ek hizmet binaları, tüm toplu taşıma durakları,  minibüsler, taksiler, ATM’ler, yoğun caddeler ve vatandaşımızın kullandığı tüm diğer alanlar ilaçlıyor ve dezenfekte ediyoruz.

Toplam 2.455 noktada dezenfeksiyon işlemini yaptık. 3.470 taksi, minibüs ve servis araçlarının dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirdik. 18,5 ton hazırlanmış dezenfektan solüsyonu kullandık.

El dezenfekte noktaları oluşturduk

Ayrıca pazarların giriş ve çıkışlarıyla birlikte belli başlı cadde ve meydanlarımıza 20 el dezenfekte noktası kurduk.

İlçe geneli toplu temizlik çalışması

Ayrıca şehrin genelinde 6 hafta boyunca mahalle bazlı ayrıntılı dezenfekte ve temizlik programı oluşturduk. 17 Mart’ta başlattığımız detaylı temizlik çalışması, 23 Nisan’da tamamlanacak. 3 Nisan itibarıyla 159 caddede süpürme, 1.200 sokakta süpürme, 142 caddede yıkama ve 1.145 sokakta yıkama işlemi gerçekleştirdik. Temizlik çalışmalarında günlük ortalama 175 litre suyla karıştırılmış temizlik solüsyonu kullanıyoruz.

Çalışmalarımızda 55 personel, 5 yol süpürme aracı, 4 yol ve kaldırım yıkama aracı, 1 yer altı çöp konteyneri yıkama aracı, 1 atık eşya toplama aracı, 1 geri dönüştürülebilir atık toplama aracı, 1 ilaçlama aracı, 1 hayvan müdahale aracı ve 6 denetim aracı görev alıyor.

Pendik`te başladı

“Siz Evinizde Kalın, Biz İhtiyaçlarınızı Kapınıza Getirelim” uygulamasını Pendik’te başlattık. Uygulama tüm Türkiye’ye yayıldı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, dışarıya çıkamayacak durumdaki evde bakım hastalarımızın, kronik hastası olup da yakını olmayan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir telefon hattı kurduk. 3 Nisan itibarıyla 348 vatandaşın alışveriş ihtiyacını karşıladık.

Zabıta ekipleri işyeri denetimlerini sıklaştırdı

Zabıta ekiplerimiz ayrıca İç İşleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında 593 işletmeyi uyarı gerçekleştirdi. Genelgeye uymayan 5 işletme mühürlendi. Merdiven altı üretilen 578 bin maskeye el koyduk. 

Sürekli iletişim

Uyulması gereken kural ve tedbirleri vatandaşlarımıza bildirmek için 59 Adet Pano, 53 Adet Billboard, 23 üst geçidimizi kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın tamamı ve özellikle pazarcılarımıza cep telefonlarından, sms, sesli ve görüntülü mesajla bilgilendirme yapıyoruz. Kamu hastanelerimizin karantina ve yoğun bakım birimleri için yönlendirme tabelaları hazırlıyoruz.

Vefa Türkiye’dir

Kaymakamlığımızın öncülüğünde Vefa Sosyal Destek Grubunu kurduk. Her gün 7 personel olmak üzere dönüşümlü olarak 15 personelimizi burada görevlendirdik. 24 saat esaslı çalışıyoruz. Vefa Destek Hattı`na gelen 1.402 talebin 1.184`ü çözüme kavuştu. Gelen talepler gıda, sıcak yemek, alışveriş ve maaş çekme şeklinde oldu.

Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardım Vakfı`ndan 4 bin 15 kişiye 1.000 TL yardım parası ödenmeye başlandı.

İrtibatı güçlü tutuyoruz

Belediyemiz Sosyal Yardım Sistemi’ne kayıtlı vatandaşlarımıza yaptığımız yardımlara devam ettik. 65 yaş üstü 31 vatandaşa bu süreçte günlük yemek bağlanmış olup toplam 267 kişiye günlük yemek veriyoruz. 65 yaş üstü 134 kişiye erzak kolisi teslim edilmiş olup süreçten dolayı mağdur olduğunu belirten 182 aileye erzak kolisi teslim ettik. Aylık rutin erzak alanlarla birlikte bu süreçte toplam 766 erzak kolisi dağıtımı yaptık.

Psikolojik Destek Hattı`nı 44 kişi aradı

Vefa Kıraathanesi sakinleri ve sosyal yardım kayıtlarımızda tespit edilen evinde tek başına yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız aranmış olup Covid-19 hakkında bilgilendirmelerde ve tavsiyelerde bulunduk. Oluşturduğumuz Koronavirüs Psikolojik Destek Hattı`nı 44 kişi aradı. 4 Psikolog arkadaşımız burada hizmet veriyor.

Depomuzda 5 bin koli erzak bulunuyor

Gıda kolisi siparişlerimiz verilmiş olup şuan depomuzda 5 bin koli erzak bulunuyor. Yeni siparişlerimiz 15 Nisan`a kadar elimizde olacak. Yine bu gıda kolilerimizle birlikte verilmek üzere 6 bin adet hijyen kolisi alımı yapacağız.

Hastanelerimizin hizmetindeyiz

Pendik Devlet Hastanesi yanındaki otoparkta geçici ek hizmet binası yaptık. 215 metrekare büyüklüğündeki prefabrik yapının 11 odası bulunuyor. Aynı alanda 21 metrekare büyüklüğünde doktor odası inşa ettik. Ayrıca Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde hasta yakınlarının bekleyeceği çadırlar kurduk. Maltepe Başıbüyük Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Hastanesine ulaşım ve üst yapı desteği verdik.