Başkan Şeyma Döğücü, Yenidoğan Cem Evi’nde Canlarla Muharrem Orucunu Açtı


Muharrem ayı münasebetiyle Yenidoğan  Cem Evi’ni ziyaret eden Belediye Başkanımız Av.Şeyma Döğücü, Muharrem orucunda Canlarla bir araya geldi.

 

4 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette  Başkan Döğücü, orucunu açan vatandaşlara kendi elleriyle yemeklerini ikram etti. Yenidoğan Cemevi Başkanı Rıza Atmaca’nın da hazır bulunduğu yemekte konuşan Başkan Döğücü,  “Muharrem ayı Ehli-Beyit âşıkları olan Aleviler için çok önemli bir aydır. Bu ay Oruç ayıdır. Bu ay matem ayıdır. Bu ayda Mümin Canlar oruç ve Matem tutarak İbadetlerini yerine getirirler” dedi. Başkan Döğücü,  “10 Muharrem bugün büyük bir matem günüdür. İnsanlığın yaşadığı en korkunç günlerden biridir. Başta Sevgili Peygamberimizin koklamaya kıyamadığı çiçeği, biricik torunu Hz. Hüseyin olmak üzere, Kerbela’da şehit olan Ehl-i Beyt’i rahmetle anıyor, Allah hepimizi şahitliklerine mazhar kılsın diyorum’ şeklinde konuştu. Başkan Döğücü, “ Bizler nasıl bugün Ehl- i Beyt sevdası, aşkı ile bir araya toplandıysak, tüm İslam âlemi de bu sevgi etrafında kenetlensin, farklı görüşler savaşmadan, şiddet kullanmadan tartışılsın, kimse kimseye kendi doğrusunu dayatmadan huzur ve güven ortamı tesis olunsun ve tabii İslam coğrafyasında dökülen kan sonsuza kadar dinsin” dedi.

Yenidoğan Cem evi başkanı Rıza Atmaca ise Belediye Başkanımız Av.Şeyma Döğücü’yü aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını dile getirerek, “Başkanımız buranın yabancısı değildir. Kendisi her zaman yanımızda olmuştur. Böylesine anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz” dedi.