Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, gelinlik giyme hayali taşıyan engelli kızların hayalini gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl 5 engelli kızın gelinlik hayalini gerçekleştiren Yazıcı çifti, bu kez Zeliha-Ümit Karaca çiftinin düğünü ile 4 engelli kızın gelinlik hayalini birlikte gerçekleştirdi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından düzenlenen organizasyonda telli duvaklı gelinlikleri ile davetlilerin huzuruna çıkan engelli kızlar, gelinlik giymenin heyecanı ve mutluluğunu sevdikleri ile birlikte yaşadı.

Başkan Yazıcı, Karaca Çiftinin Nikahını Kıydı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 17 yıldır aynı yastığa baş koyan, biri doğuştan, diğeri 4 yaşından beri zihinsel engelli Zeliha-Ümit Karaca çiftinin nikahını kıydı. Başkan Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Filiz Saltan, Karaca çiftinin nikahına şahitlik etti. Başkan Yazıcı, nikahın ardından aile cüzdanını gelin Zeliha Karaca’ya teslim etti. Karaca çifti, nikahın ardından birlikte pasta kesti. 

Engelli Kızların Gelinlik Hayali Gerçek Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, aynı törende 4 engelli kızın gelinlik giyme hayalini de gerçekleştirdi. 39 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli Çiğdem Yıldırım, 21 yaşındaki zihinsel engelli Büşra Bozyiğit, 30 yaşındaki bedensel engelli Gülay Koçak ile 18 yaşındaki zihinsel engelli Şeyma Bilici, gelinlik giyme hayaline bu törende kavuştu. Yıllardır hayalini kurdukları gelinliklerini giymenin heyecanını yaşayan, aileleri ile birlikte mutlulukları yüzlerinden okunan engelli kızlar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte eğlendi.

Başkan Yazıcı: Sosyal Sorumluluk Projelerinde Hayalleri Gerçekleştiriyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sosyal sorumluluk projeleri ile hayalleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Metropollerdeki belediyecilikte artık rutin belediyecilik hizmetlerinin ötesinde hizmetler yapılıyor. Sosyolojik olarak dezavantajlı kesimler dediğimiz yaşlılarımız, kimsesizlerimiz, dul ve yetim vatandaşlarımız, özel çocuklarımız dediğimiz engellilerimiz ile ilgilenmek gibi sosyal sorumluluk projelerimiz var. Gönül Elleri Çarşımız, bizim bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyor. Gönül Elleri Çarşısı bugün de böylesine çok özel bir program düzenledi. Hayalinde gelinlik giymek olan gelinimizin, damatlık giymeyen damadımızın, bu havayı koklamayan bu çiftimize bir düğün havası yaşatmak istedik. Biz onların hayallerini gerçekleştirmeye çalıştık. Diğer gelin kızlarımızın da hayali gelinlik giymekti. O gelinliği giydiler. Onlar da mutlu oldu, bizi de çok mutlu ettiler. Bütün Kadın Kent Gönüllülerine, bütün emek veren kardeşlerimize ve bugünkü nikahını kıydığımız çiftimize ve diğer gelinlerimize mesut ve bahtiyar olmalarını Rabbim’den diliyorum” şeklinde konuştu.

Hayata Tutunmalarını Sağlıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da konuşmasında sosyal hizmetler ve projeler ile hayalleri gerçekleştirdiklerini, sosyal açıdan dezavantajlı kesimlerin hayata daha sıkı tutunmasını sağladıklarını söyledi. Dr. Fatma Yazıcı, “Biz onlarla 365 gün birlikteyiz. Hiç gelinlik giyme ümidi olmayan, hep ablalarını gelin, ağabeylerini damat olarak gören kızlarımız en azından böyle bir fotoğraf karesi içinde olmak istiyorlardı. Biz de onların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Sadece bu alanda değil hangi alanda hayalleri varsa mümkün olduğunca amacımız gönüllerini yapmak, hayata tutunmalarını sağlamak ve ailelerine destek olmak, onlara güç katmaktır. Ben buradan Kadın Kent Gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, evlenen çifte ve gelinlik giyen kızlara takı hediye etti.