CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE


Kağıthane Belediyesi, son 6 ayda binlerce sokak hayvanının tedavisini gerçekleştirdi.

Kağıthane Belediyesi sokak hayvanlarının olumsuz şartlardan etkilenmemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyeye bağlı veterinerlik hizmetleri birimi sokaktan aldığı hayvanları rehabilitasyon merkezine yerleştirerek kısırlaştırıyor, numaralandırıyor, aşı ve tedavilerini yaparak sahiplendiriyor.

Belediye ekipleri bugüne kadar 3 binin üzerinde sokak hayvanının hayatını kurtararak bir kısmını da sahiplendirdi.

Kağıthane’de ayrıca belediyece kurulan 150 kedi evi, 130 köpek evi ve yüzlerce kuş yuvasının yanı sıra 120 besleme noktası var.  Besleme noktalarına her gün düzenli olarak ekiplerce mama ve su bırakılıyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin sokak hayvanlarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek; ‘’ İlçemizdeki restoran ve gıda işletmelerinden günlük artan yemekleri topluyor ve sokak hayvanlarına bırakıyoruz. Böylece israfı da önlemiş oluyoruz. İlçemizde okullarımıza ve işyerlerine mama ve su kapları bırakmayı da ihmal etmiyoruz. Bizce en önemli konu da toplumsal bilinç… Bu noktada okul öğrencilerimize Hayvan ve Doğa Sevgisi konulu seminerler veriyoruz. Bir de sokak hayvanları için özel ambulansımız var. Hasta veya yaralı sokak hayvanlarına ambulansımızla olay yerinde anında müdahalede bulunabiliyoruz. Biz imkanlarımız dahilinde sokak hayvanları için elimizden geleni yapıyoruz ve daha fazlası için de sürekli ilçemizdeki hayvanseverlerle işbirliği içindeyiz.’’ diye konuştu.