Sultanbeyli Belediyesi ve Kültürlü Gençlik Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "Diplomasız Kimse Kalmasın" projesiyle öğrenimlerini yarıda bırakan vatandaşlar yeniden eğitim hayatına kazandırılacak. Projenin tanıtım toplantısı, Sultanbeyli Belediyesi Aydos Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilen Sultanbeyli Kent Konseyi 2. Genel Kurulu'nda yapıldı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, eğitime her zaman önem verdiklerini söyledi. Ülkenin hedeflerine ulaşması, medeniyetin mazlum coğrafyalara umut olabilmesi, yerli ve milli tarihin ilelebet payidar kalabilmesinin ancak eğitimle mümkün olduğunu ifade eden Keskin, şöyle devam etti:

"Ülkesini seven, demokrasinin gelişimine katkı sağlayan, dünyayla yerelimizi bağdaştırabilen, tarihimizle barışık, özgür düşünceyi̇ esas alan bir nesil yetiştirebilmek için eğitim alanında yapmamız gerekenler takdir edersiniz ki fazladır. Ülkemizin kısa bir zaman diliminde eğitim alanında almış olduğu yol sayesinde okullarımız, eğitim imkanlarımız, başarılarımız ülkemizin en ücra köşelerine kadar yaygınlaşmıştır. Her ne kadar 15 Temmuz'u gerçekleştiren ve aklını, beynini 1 dolara satmış hainler tarafından eğitim sistemimiz istismar edilse de devletimizin devam eden mücadelesiyle artık o günler geride kalmıştır. Bugün yeni bir şeyler söylemek lazımdır. Sultanbeyli'de eğitim alanında başlattığımız seferberlikle Kültürlü Gençlik Derneği'yle eğitiminden çeşitli sebeplerle uzak kalmış gençlerimizi, yetişkinlerimizi okul sıralarına tekrar döndürmeyi amaçlıyoruz. Açacağımız açık ortaokul ve açık lise kurslarımızla Cumhuriyeti’mizin 100. yılında 'diplomasız kimse kalmasın' diyoruz."

Sultanbeyli'de başlayan bu seferberliği önce İstanbul'a, ardından da Türkiye'ye taşımayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Keskin, "Tüm bunlara ilave olarak Sultanbeyli'de okul sayımızı artırmaya devam ediyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Aziz Sancar Anadolu Lisesi, Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi ve Şehit İhsan Yıldız İmam Hatip Ortaokulu kapılarını öğrencilerimize açtı. Bununla birlikte tahsisini gerçekleştirdiğimiz 9 okul alanı da ihalesini bekliyor. Sultanbeyli'yi okullarla donatmaya, öğrencilerimize iyi koşullarda eğitim vermeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Hüseyin Keskin, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile yaptıkları iş birliğine de değinerek, şu bilgileri paylaştı: "Tapu tescil çalışmalarımız devam etmekte. Belirlediğimiz 5 pilot mahallemiz vardı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz bu mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Mehmet Akif, Mimar Sinan, Turgut Reis, Battalgazi ve Mecidiye Mahallemiz bu 5 pilot mahalleyi oluşturuyor. Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan bin 337 parsel ile Turgut Reis Mahallemizde bulunan bin 331 parselin askı süreci̇ tamamlanarak tapu tescil aşamasına geçildi. Kısa süre içinde bu iki parselin tapularını dağıtmaya başlayacağız. Alan ve arazi çalışmalarımız sürmekte olup geriye kalan alanlarla ilgili Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız iş birliği sonucunda ihale tamamlandı ve müteahhit firma saha çalışmalarına başlamak üzere."

 "Eğitim ateşi Sultanbeyli'den tüm Türkiye’ye yayılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın uzun süredir okuma-yazma seferberliğiyle ilgili çalışmaları bulunduğunu anımsatan Keskin, "O çalışmaların önemi ortadadır. Biz de Sultanbeyli Belediyesi olarak bu projeyi başlatarak, Sultanbeyli'de bu anlamda ortaokul ve liseye gitmemiş olan hemşehrilerimize kapı açmak istedik. Türkiye'de bu durumda olan hemşehrilerimizi ve vatandaşlarımızı heyecanlandıracak bir projeyi bugünden itibaren başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kültürlü Gençlik Derneği Onursal Başkanı Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet) ise; yıllardır eğitimini yarıda bırakan kişileri eğitim hayatına kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'e teşekkür eden Akbay, "Yaptığımız çalışmalar artık seferberlik haline geldi. Eğitim ateşinin Sultanbeyli'den tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum." dedi.

Kültürlü Gençlik Derneği Başkanı Bekir Kaplan da, "Sultanbeyli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Keskin’e bu dev seferberliğe verdiği destek için teşekkür ediyorum. Buradan ortaokul ve liseyi bırakmış herkese sesleniyorum. Gelin siz de kayıt olun." dedi.

"Diplomasız kimse kalmasın"

Proje kapsamında belediye yetkilileri ile dernek yöneticileri haneleri tek tek ziyaret ederek eğitimini yarıda bırakan vatandaşları kayıt olmaya davet edecek.

Kayıt döneminin hemen ardından Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde kurslar düzenlenecek. Kurs boyunca öğrencilere tamamen açık ortaokul ve açık lise müfredatlarına göre hazırlanan eğitimler verilecek. Eğitim yılı içerisinde, örnek olması amacıyla eğitimlerini yarıda bıraktıktan sonra tamamlayan ünlü isimler öğrenciler ile buluşturulacak. Eğitim içeriğinde programa katılan tüm öğrencilere rehberlik hizmeti verilerek öğrenciler ile birebir ilgilenilecek.