Esenler Belediyesi 2018-2019 Kültür Sanat Sezonu'na, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 1720. yılı vesilesiyle Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından "Şeyh Edebali" adını vermişti. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden birisi olan "Edebali" adlı oyunun galası geçen yıl Esenler'de yapılmış ve izleyenlerden tam not almıştı. Oyun vatandaşların yoğun ilgisi üzerine bu yıl Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde bir kez daha sahnelendi.

Vatandaşların beğenisi ve yoğun ilgisi üzerine yapılan özel gösterime "Diriliş Ertuğrul" dizisinin çocuk oyuncuları Emre Üçtepe (Osman Gazi), Enes Göçmen (Aybars) , Yaman Tümen (Gündüz) misafir oldu. Çocuk oyuncular Toprak Atar ve Ege Demirci de oyunu izleyenler arasındaydı. Oyun hakkındaki görüşlerini sahnede izleyenlere aktaran dizi oyuncuları oyunun ardından, Radyo Esenler'e konuk olarak bir sohbet gerçekleştirdiler.

Edabali'nin Osmanlı Rüyası

Onur Yenidünya'nın yönetmenliğini üstlendiği ve Yavuz Çetin'in rol aldığı, Şeyh Edebali'nin hayatından kesitlerin yer aldığı ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ile ilgili rüyasını işleyen oyunda Çetin'e Neyzen Bilgehan Fener eşlik etti. Türk kültürünün gelişmesini, yayılmasını ve Osmanlı Devleti'nin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayan Şeyh Edebali'nin öğütleri yer alıyor.