Dünyanın en presjtijli dağ bisikleti yarışlarından biri olarak değerlendirilen 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'nın 25 Ekim tarihinde ilk defa Türkiye'de düzenleneceği belirtildi. Sakarya'da gerçekleşecek yarışa 30 ülkeden 150'nin üzerinde sporcu katılacak. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nin ev sahipliği yapacağı yarışta dünya şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Tiago Ferreira da pedal çevirecek.

Küçükbakırcı: "Pandemi döneminde dünyanın en güvenli ülkelerinden biriyiz"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Türkiye'nin önemli bir şampiyonayı düzenleyeceğini belirtti. Organizasyonun Türkiye'de ilk defa yapılacağına değinen Küçükbakırcı, "Bu organizasyonla Sakarya, bisiklet şehri olduğunu kanıtlayacak. Sakarya, dünyada bisikletle anılan şehirlerin arasına girmiş olacak." açıklamasında bulundu.

Küçükbakırcı, "Ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir şampiyona. Organizasyona pandemi döneminde ev sahipliği yapmamız da ayrıca önemli. Pandemi döneminde dünyanın en güvenli ülkelerinden biriyiz. Sağlık altyapımız çok iyi... Her ne kadar dağ bisikletinde çok başarılı değilsek de bu yönde çok ciddi yatırımlarımız oldu. Bugünkü organizasyonlarla gelecekteki başarıların önünün açılacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ferreira: “Elimden gelenin en iyisini yapacağım” 

Sakarya'daki Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nin ev sahipliği yapacağı organizasyonda dünya şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Tiago Ferreira da mücadele verecek. Ferreira, yarış öncesi, “Fiziksel ve çok hızlı bir yarış olacağını düşünüyorum. Pistin kendisi sporculara doğal seleksiyon uygulayacaktır. Yarış için mental hazırlık gerçekleştirmedim. Hepimiz bu tarz müsabakalara alışkınız. Zorlu bir yarış olacak ama mental olarak diğer müsabakalardan farkı yok. Hedefim en iyiler arasında yer almak. Elimden gelenin en iyisini yapacağım” açıklamasında bulundu.