EMEKLİYE YENİ ZAM GELİYOR

 

Ekim ayının ortalarına gelinmesi ile birlikte ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili araştırmalarda hız kazandı. Ocak ayının gelmesini merakla bekleyen vatandaşlar yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranlarının temel alınarak oluşturulacağı zamlı maaşları hesaplarında görebilecekler. Ocak zammı ile beraber ek ödemeleri de artacak olan tüm emeklilerin yanısıra emekli doktorlara üçüncü bir zam daha gelecek, ilave ödeme 1901 TL ile - 2486 TL arasında olacak. İşte emekli ocak zammı ile ilgili yeni detaylar...

Emeklilerin gözü-kulağı ocak ayında. Ocak zammı ile birlikte tüm emeklilerin hem maaşları hem de her ay verilen ek ödemeleri artacak.
Ayrıca emekli doktorlar, üçüncü bir zam daha alacak ve ilave ödemeleri yükselecek.

EMEKLİYE YENİ ZAM

Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında zam alırken, memur emeklilerine yüzde 4 artış ve fark verilecek.

Yeni Ekonomi Programı'ndaki enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 6.65, memur emeklileri ise yüzde 4 + yüzde 1.65 zam alabilecek.
Ayrıca maaşın yüzde 4'ü-5'i oranındaki ek ödemenin tutarı da yeni aylıklar üzerinden hesaplanacağı için yükselecek.

Emekli Sandığı kapsamındaki emekli doktorlara ise üçüncü bir zam daha olacak. Uzmanların 2 bin 353 lira olan aylık ilave ödemesi; 2 bin 486 liraya çıkacak.
Uzman olmayanın ilave ödemesi de bin 901 lira olacak.

Bu ödemeden, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar yararlanabiliyor.
Emekli doktorlar, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa ilave ödemeleri kesiliyor. Eğer doktor vefat etmişse, yakınları alıyor..