Giyim firması LC Waikiki ve ERBİRDER işbirliğiyle her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Erzurum ilçelerinde çocuklara karne hediyesi dağıtımı etkinliği” bu yıl da devam ediyor. Erzurumlu öğrencileri eğitim hayatlarına motive etmek, dadaşın her nerede olursa olsun birlik olduğunu göstermek, dadaşlık bilincini çocuklara aşılamak için gerçekleştirilen etkinlikte bu yıl tam 40 bin öğrenciye ulaşıldı. Horasan, Tekman, Karayazı, Hınıs, Pasinler ve Aşkale’de minik öğrenciler karne hediyeleriyle mutlu oldu. ERBİRDER yönetimi etkinliğin yapıldığı her yerde yerel yöneticilerin teveccühü ve takdiriyle karşılandı. Sıcak kişiliği ve samimi tavırlarıyla dikkat çeken Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, ERBİRDER yönetimiyle beraber Aşkaleli çocukları okullarında ziyaret etti.

Aşkale’ye, Aşkale için yapılan her şeye destek olan Başkan Yaptırmış etkinlikte çocuk yüreklere dokunmayı ihmal etmedi. Erzurum'un ilçeleri arasında Erzurum'a yakınlığı ve samimi belediye başkanı Ahmet Dölekli farkıyla Pasinler ilçesine ayrı önem verildi. İlçe çocukları tarafından çok sevildiği dikkat çeken Başkan Dölekli, Pasinler kırsalında gidilen her okulda her çocukla ayrı ayrı ilgilenmeyi ihmal etmedi.

ERBİRDER Başkanı Recai Acar konuyla ilgili:

"Erzurumlu nerede yaşarsa yaşasın Erzurumlu. Biz ruhundan eksik etmeyen Erzurum için canını vermekten imtina etmeyecek insanlarız. Her yıl olduğu bu yılda Erzurum ilçe ve köylerinde tam 40 bin öğrenci kardeşimize LC Waikiki ile yaptığımız protokol çerçevesinde giyim malzemesi hediye ettik. Aslen Horasanlı olsamda ben fahri Hasankaleliyim. Burada banka müdürlüğü yaptım. Ahmet Başkan benim 35 yıllık dostum kardeşim. Her yıl 2 bin kardeşimize hediyemiz oluyordu. Bu yıl Ahmet başkanım için bu sayı 4 bin inşallah. Erzurum çocuğunun yüzünde tebessüm olmaya devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.


Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ise konuyla ilgili:

"İstanbul günlerinde Erzurum İstanbul beraber Palandöken oldu. Saki bey sağolsun orada memleketimizden ayrı hissettirmedi. Kıymetli dostlarla anladıkki dadaş yüreği atan her yer Erzurum, her yer vatan. Bu yıl ricamızı kırmayarak kadim dostum Recai bey her yıl 2 bin çocuğumuza ulaşıyordu bu yıl bu sayıyı dört bin yaptı. Bugün gardaşımla buluştuk 10 gün sonra yeniden görüşeceğiz. Kim buraya bu şehre bu şehrin çocuğuna bir adım geliyorsa Rabbim onlara milyon katını versin." dedi.


İstanbul Gazeteciler Platform Başkanı, İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve ERBİRDER Başkan Vekili Saki Akyüz doğduğu memlekete hizmet etmenin gururunu şu sözlerle dile getirdi:

“Sılaya sevdayı, sıladan hasret kalınca yaşıyor insan ve keşke diyorsun. Keşke Ahmet Dölekli gibi babacan bir adam, sen çocukken senin ilçende başkan olsaydı diyorsun. Sonra diyorsun ki gün bugün, mütevazı kişiliği ile gönüllere taht kuran Ahmet Dölekli bugün memleketimin başında diyor yüce Allah’a şükrediyorsun. Bugün, canımdan aziz memleketim Pasinler’de öğrencilerimize karne hediyesi ulaştırmamızı sağlayan Erzurum’un en çalışkan ilçem adına büyük şans olan Belediye Başkanı Sn Ahmet Dölekli ve bizler kadar Hasankaleli ilçe kaymakamı Sn Kadir Perçi beyefendilerin ev sahipliğinde; minik kardeşlerimizi mutlu etmenin güzelliğini yaşadık. İki güzel insanı, ilçemizin başında görünce minik kardeşlerimizin geleceği adına her zamankinden kat ve kat fazla umutlandık.”


40 bin öğrenciye ulaşan ERBİRDER’in Erzurum çocuklarına hediye dağıtım etkinliği Horasan, Tekman, Karayazı, Hınıs, Pasinler ve Aşkale’de köylerde eğitim alan çocuklarda tebessüm olan, sılayı rahim ile memleket kavramını coğrafi konumdan öte tüm Türkiye sathına yayan bir etkinlik olarak Erzurumlular ve yerel yönetimlerin takdirini kazandı. Erzurum’dan büyük bir moralle ayrılan ERBİREDER yönetimi bir sonraki etkinliğin hazırlıklarına daha şimdiden başladı.