ERDOĞAN'IN TRUMP İLE GÖRÜŞME SAĞLAYACAĞI 7 KRİTİK KONU!

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı sonrasında Trump ile 13 Kasım’da görüşeceğini açıklamıştı. Başkan Erdoğan ve Trump arasında gerçekleşecek görüşmede kritik konular ele alınacak.Bu konular arasında PKK/YPG’li terörist Mazlum Kobani’den Temsilciler Meclisi kararları yer alacak. İşte Başkan Erdoğan ve Trump görüşmesinde 7 kritik konu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump'la kritik görüşme için yarın ABD'ye gidiyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın çantasında, "Trump'ın yolladığı PKK/YPG'li terörist Mazlum Kobani'nin mektubu ve iade talebi", "Suriye için ABD ile yapılan mutabakatta gelinen nokta", "FETÖ dosyası", "Halkbank davası", "F-35'ler ve S-400'le ilgili süreç", "ABD Temsilciler Meclisi'nin kararları"nın yanı sıra "Ticaret hacmi" gibi 7 ana kritik konunun bulunacağını vurguluyor. Ziyaret için özel bir ekip detaylı çalışma yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iptalin eşiğine geldiği, daha önce "Soru işaretlerim var" dediği ABD seyahatine yarın başlayacak. Ankara'dan Washington'a gidecek olan Erdoğan, çarşamba günü Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile önce ikili ardından da heyetler arası bir görüşme yapacak. Erdoğan'a Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile çok sayıda üst düzey yetkilinin de yer aldığı geniş bir heyetin eşlik etmesi bekleniyor.