ESENLER'DE KOMŞULUK GÜNÜ

“Komşuluk Günü”nde Esenlerli komşular aynı sofrada evlerinden getirdikleri yemekleri paylaştılar, çayları ve sohbetleri demleyerek, birlikte müzik dinleyip gönüllerince eğlendiler.

Esenler Belediyesi “Komşuluk Günü”nde düzenlediği etkinlikte komşuluk ilişkilerinin önemini hatırlattı. Bahçeli evlerin yerini alan yüksek katlı apartman binaları, yoğun çalışma hayatı ve yaşam koşulları sebebiyle günümüzde pek de bulamadığımız komşu sıcaklığını yeniden hatırlatmak ve komşuluk duygularını harekete geçirmek amacıyla yapılan etkinlik, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nin bahçesinde düzenlendi.

YEMEK, SOHBET, MÜZİK DOLU BİR GÜN 

Komşuluğun paylaşımcı kültürünün ve samimi özelliklerinin yeniden hatırlandığı etkinlikte, bahçede kurulan masalarda komşular; pastadan böreğe, kısırdan poğaçaya kadar evlerinden getirdikleri yiyecekleri birbirleriyle paylaştılar. Esenler Belediyesi de komşulara çay ve kuru pasta ikramı yaptı. Esenler Sanat Evi (ESEV) eğitmenlerinin verdiği canlı müzik dinletisiyle konu komşu hep birlikte keyifli dakikalar geçirdiler.

KOMŞULUK HAYATIN TA KENDİSİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenlerli komşularla bir araya geldi. Komşuluğu ve komşu kültürünü yeniden hatırlatan Başkan Göksu, “Yaşadığımız dejenerasyonunun başında en önem verdiğimiz, unuttuğumuz konu, komşuluk ilişkilerimiz. Aslında hayatta o kadar önemli bir şey ki komşuluk, bazen kendi ailemizde bile bulamadığınız yardımlaşmayı ve dayanışmayı komşunuzda bulursunuz. Hatta başınıza en ufak bir iş geldiğinde ilk kapısını çaldığınız kimdir? Tabii ki komşunuzdur. Komşuluğun, komşuluk yaşantısının ve kültürünün şehirlerde vazgeçilmez bir hayat olduğunu her gün hatırlatmamızda ve bunu da sadece hatırlatmayla kalmayarak, yaşayarak anlatmamızda çok önemli bir katkı sunacağız. Komşuluk Günü münasebetiyle dedik ki, Esenler komşuluğu hatırlasın, hatırlamaya devam etsin ve hatırlayanlar farkına varmaya devam etsinler ama bilelim ki komşuluk bizim hayatımızın ta kendisidir. Ya bir komşumuz var ya da birinin komşusuyuz” şeklinde konuştu.

NİNELER KOMŞULARIYLA, TORUNLAR ARKADAŞLARIYLA

Öte yandan Esenler Belediyesi'nin Dede Torun Yaşam Merkezi'nde de nineler, torunlarıyla birlikte komşularıyla bir araya gelerek aynı sofrada yemekler yiyip keyifle sohbet ettiler. Böylece Esenler'de, komşuluk kültürü bu yıl da nesilden nesile aktarıldı.