Sosyal medya devlerinin Türkiye'de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemede kapsamında Facebook Türkiye’ye yasal temsilci atama sürecinin başladığını açıkladı. Facebook bugüne kadar, temsilci atamadığı için ilk önce 10 ve daha sonra 30 milyon TL olmak üzere toplamda 40 milyon TL ceza almıştı.

Alınan karara yönelik açıklama yapan Facebook yetkilileri, "Yasadan etkilenen diğer bazı şirketler gibi, yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdik." ifadeleri kullanırken, konuyla ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'da şu paylaşımda bulundu:

"Reklam yasağı uygulamasına bir gün kala vatandaşlarımıza güzel bir haber vermek istiyorum. Facebook ve Instagram da 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren 7253 sayılı Kanuna uyarak ülkemizde temsilcilik açacaklarını bildirdiler."

VATANDAŞLAR MUHATAP BULABİLECEK!

Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de 30'ar milyonu aşkın kullanıcısının bulunduğu belirten Sayan, "Sosyal ağların ülkemizde temsilci bulundurmaları ile birlikte taklit hesap, taciz, siber zorbalık, kişilik hakları ihlali gibi olumsuz davranışlara karşı vatandaşlarımız muhatap bulabilecekler." ifadesini kullandı.