Gençler ‘den Ramazan Ayına Özel Program


Genç Gelecek Merkezi ramazan sevincini gençlerle paylaşmak üzere Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde “Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan” programı düzenledi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliye İmamı Salih Kırmızı’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sancaktape Müftülüğünden Vaiz Metin Aksoy Ramazan-ı Şerif’in önemini, Ramazan ayını nasıl ihya etmeliyiz? ve ramazanda dikkat edilmesi gereken hususları gençlerle paylaştı.

Def ve ney eşliğinde söylenen ilahilerin ardından Genç Gelecek öğrencisi Şerife Cebeci Osmanlı’daki ramazan geleneklerini anlatarak, “Ramazan’da Yapılan Hayır Hasenatlar Nasıldı? İlk İftar Topu Kimin Zamanında, Nereden Atıldı? Darü’l-Tabak (Ziyafet Evi) Geleneklerimiz, Davulcuların Çiçeklerle Muhabbeti, Ramazan’da Sosyal Aktiviteler Nelerdi? Osmanlı da Bayram ve Hırka-i Saadet dairesi” gibi merak edilen Osmanlı’daki ramazan geleneklerini anlattı.

Meddah Yusuf Duru’nun katılımıyla gerçekleşen programda Duru, ramazan ayına ait menkıbeleri kendine has sunumu ile gençlere anlattı. Program sonunda gençlere Osmanlı döneminde tebliğ edilen Tembihnameler dağıtıldı.