Göksu’dan Personele 2020 Brifingi

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, mesai arkadaşlarına Esenler Belediyesi'nin 2020 yılı projelerini ve yeni yılda nasıl bir çalışma anlayışıyla  hizmet edeceklerini anlattı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Birlik Mahallesi’ndeki Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’nda ve 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde çalışma arkadaşlarıyla buluştu. Göksu, Esenler Belediyesi’nin 2020 yılı projelerinden ve nasıl bir çalışma anlayışıyla hizmet verileceğinden söz etti.

YEDİ TEMEL SORUMLULUĞUMUZ VAR

Esenler Belediyesi çalışanlarının kuruma ve vatandaşlara karşı sorumlulukları hakkında konuşan Göksu, “İyi ve güzel olanı doğru yapmakla mükellefiz. Bu doğrultuda da yedi temel sorumluluk alanı içerisinde bir hayat süreriz. İlki kendimize karşı olan sorumluluğumuz. Bu sorumluluklar; ailemize, çalıştığımız kuruma, takım arkadaşlarımıza, halka, Hakk’a ve tarihe karşı olan sorumluluklarımız şeklinde devam eder. En önemli sorumluluğumuzu, emeğimizi ve alın terimizi çalıştığımız kurumda ortaya koyuyoruz. Bunun karşılığında da ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. İnsanın ekmeğini kazandığı yerden daha kutsal bir yer olamaz” ifadelerini kullandı.

GÜLE GÜLE MASASI KURACAĞIZ

Göksu, Esenler Belediyesi’nin 2020 yılındaki hizmet anlayışının nasıl olması gerektiğini de örneklerle anlattı. Yıllardır belediyemize gelen vatandaşlar için “Hoş Geldiniz” masası bulunduğuna işaret eden Göksu, “Yeni yıl ile birlikte bir de ‘Güle Güle Masası’ kuracağız. Hizmet alıp belediyemizden ayrılmak üzere olan vatandaşa ‘Hangi birime geldiniz, nasıl karşılandınız, memnun kaldınız mı?’ gibi sorular sorarak belediyemiz hizmetlerden memnuniyetini ölçeceğiz. Sonuçta bizim patronumuz vatandaş. Vatandaş memnuniyeti bizim için birinci öncelik” dedi.

KENDİNİZİ VATANDAŞ YERİNE KOYUN

Bu toplantıların yöneticilerden çalışanlara bir talimat verme toplantısı değil, kardeşlik hukuku içinde karşılıklı istişare olduğunu hatırlatan ve “Her zaman vatandaşa hizmet verirken kendinizi onun yerine koyun” diyen Göksu, “Siz bir kamu kurumunda nasıl karşılanmak, nasıl hizmet almak istiyorsanız vatandaşa da öyle davranın. Vatandaş giderken hakkınızda iki şey düşünerek belediyeden ayrılacaktır. Ya ‘Allah razı olsun işimi çözdü veya çok uğraştı, gayret gösterdi ama çözemedi’ ya da ‘Yüzüme bile bakmadı Allah belasını versin’ diyecektir. Siz giderken vatandaşa hangisini söyletmek istiyorsanız öyle davranın. Bizim sizden beklediğimiz vatandaşın duasını almaya gayret göstermenizdir. Her zaman güler yüzle, tebessümle hizmet sunmaya çalışın. Hiçbir şey kaybetmezsiniz, kazanan siz olursunuz ” tavsiyelerinde bulundu.