HASBAHÇE’DE BİNLER BİRLİK OLDU

Rahmet, mağfiret ve kurtuluşun müjdecisi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte yurdun dört bir yanından iftar manzaraları görülüyor. Aynı mahalleyi paylaşan insanları aynı sofrada buluşturan iftar sofraları, Ramazan’ın maneviyatını ve güzelliğini yaşatıyor.

 

Benzer bir iftar sofrası da Kağıthane Hasbahçe’de kuruldu. Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına sivil toplum kuruluşları, spor medya ve sanat camiası, mülki erkan, muhtarlar, iş ve siyaset dünyasının ileri gelenleri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Hasbahçe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen iftar programına 2 bin 500’ün üzerinde kişi katılırken, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sema gösterisi ve ezgi dinletisiyle devam etti.

İftar davetine katılan alandaki vatandaşlara seslenen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin konuşmasında; ‘’Hasbahçe’de Ramazan bir başka geçiyor. Ramazan ayı süresince mahallelerimizde sokak iftarlarımız olacak. Ayrıca her akşam Hasbahçe’de Ramazan’ın anlam ve önemine uygun programlar gerçekleştireceğiz. Söyleşiler, dinletiler, kitap çadırı, el sanatları sergileri, çocuklara özel eğlenceli programlar, Hacivat Karagöz oyunları ile bu Ramazan’ın manevi iklimini yaşatacağız. Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlar getirmesini diliyorum.’’ dedi