Olay, Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye uyruklu ailenin 4 çocuğundan en küçük olanı 1 yaşındaki Hayat Neccar gece saatlerinde iddiaya göre solunum sıkıntısı çekti. Aile Hayat Neccar'ı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi.

Tedavi amacıyla ilk önce getirildiği Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hayat bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde yanık ve darp izlerine rastlanması üzerine Çekmeköy'deki bir hastaneye sevk edildi. 1 yaşındaki Hayat bebeğe yapılan tüm müdahalelerin ardından, tedavi gördüğü hastanede yaşamla olan mücadelesini kaybetti.

BABASI GÖZALTINA ALINIRKEN, ANNESİ ARANIYOR!

Hayat bebeği yaralı halde bulan ekipler durumu sağlık çalışanları haber verdi. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada İddialara göre, Hayat bebeğin vücudunda işkence sonucu oluştuğu tespit edilen darp izlerinin ardından Suriye uyruklu baba gözaltına alınırken, kayıp olan anneyle ilgili arama çalışmaları sürüyor.

Yaklaşık 4-5 yıl önce Suriye'den gelen çift Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi'nde bir apartmanda yaşadıkları belirlenirken, aynı binada yaşayan bazı sakinlerin de emniyete çağrılıp tanık olarak ifadelerine başvurulduğu açıklandı.

Mahalle sakinlerinin açıklamasına göre yaklaşık 6 ay önce Sosyal Hizmetlerin Hayat Neccar'ı kısa bir süre gözetim altında tuttuğunu ve ardından aileye geri verdiği iddia etti.