Fenerbahçe'de tarihi seçim geldi!
 
 


Bir yanda Aziz Yıldırım, diğer tarafta Ali Koç... Türk futbol tarihinin en büyük başkanlık seçimi bugün başlıyor. 26 bin 2 üyenin oy hakkının olduğu kongrenin ilk gününde adaylar son kez üyelere seslenecek. Ülker Stadı’ndaki seçime rekor katılım beklenirken, yarın sandığa gidilecek!

Ahmet Selim Kul kongreden bildiriyor...

Fenerbahçe Kulübü, Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı. Hem Sarı-Lacivertliler’in hem de diğer futbolseverlerin yakından takip ettiği tarihi kongrede 20 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarışacak... Son haftalarda karşılıklı yapılan açıklamalarla tansiyon iyice yükselirken, kongrenin ilk gününde adaylar, son kez üyelere seslenecek.

Son olarak 28 Nisan’da gerçekleştirilen Divan Kurulu’nda yan yana bulunan Yıldırım ve Koç, 35 gün sonra ilk kez karşı karşıya gelecek. Her iki ismin de yine sert eleştirilerde bulunması beklenirken, Türkiye’nin gözü Kadıköy’de olacak.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu kürsüde konuşma yaptı ve kongrenin camiaya hayırlı olmasını diledi. Mosturoğlu'nun konuşmasınadn sonra kürsüye Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük çıktı. Küçük "Bugün hem Fenerbahçe hem de Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Başkan adaylarımız, ilk defa stadyumumuzda üyelere hitap edecek, projelerini anlatacak." ifadelerini kullanırken başkan adaylarının konuşmalarında süre sınırlaması olmadığını, diledikleri kadar konuşabileceklerini, ancak sataşmaların olması durumunda, buna müdahale edeceğini hatırlattı. Küçük, konuşmasının ardından hazirunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ASBAŞKAN ŞEKİP MOSTUROĞLU, FAALİYET RAPORUNU AÇIKLIYOR

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, faaliyet raporunu açıklıyor:

"Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı'nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle birlikte 3 Temmuz Akademisi'nden yetişecek futbolcularımız A Takımda yer alacaktır. Proje, ilk meyvesini 2 yıl içerisinde verecek."

"Fenerbahçe Kulübü hiçbir zaman bir sermaye grubuna ait olmayacaktır."

"3 Temmuz kumpas davasında sorumluların ceza alması için gereken davalar açılacaktır."

Fenerbahçe'nin son yıl gelirinin 148 milyon TL, giderinin ise 397 milyon TL olduğu açıklandı.

ALİ KOÇ, TEZAHÜRATLARLA KARŞILANDI

Fenerbahçe’de bugün yapılan seçimli genel kurulda başkan adaylarından Ali Koç stada giriş yaptığında üyeler tarafından coşkuyla karşılandı. Uzun süre yapılan tezahüratlara el sallayarak cevap veren Koç, daha sonrasında tribündeki yerini aldı.

AZİZ YILDIRIM, ÜLKER STADI'NA GELDİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadı’nda yapılan seçimli genel kurula giriş yaptı. Tribünlerden tezahüratlarla yönetim kurulu kürsüsüne ilerleyen Yıldırım, stadın yanında bulunan okulda sınav yapılmasından dolayı tribünlere sessiz olmasını rica etti.

 

SANDIK SAYISI 38

Rekor katılımın beklendiği ve kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek olan genel kurulda, aidatını yatıran 26 bin 2 üye oy kullanabilecek. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması, adayların son konuşmalarını yapmasının ardından söz almak isteyen üyeler de kürsüye çıkıp açıklamalarda bulunacak. Yarın ise üyeler sandığa gidecek. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, Sarı-Lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

 

AZİZ YILDIRIM:"Vefa duyguları varsa, 3 Temmuz’da çektikleri acıları unutmamışlarsa ve tüm engellemelere rağmen intikam almak istiyorlarsa, bana oy vereceklerdir"

 

ALİ KOÇ:"Bu yola bana inanıldığı için çıktım. İnşallah hep beraber bir hayali gerçekleştirebiliriz. Sizden ricam kabine girince vicdanınızı dinleyin. En büyük vefayı Fenerbahçe hak ediyor. Hiçbir zaman büyük konuşmam ama gittiğimiz her yerde gördüğüme göre bizim bu seçimi kaybetmemiz çok zor."
 

20 BİN KATILIM BEKLENİYOR!

Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım’ın Mehmet Ali Aydınlar’ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Yarın başlayacak kongrede, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor. Ayrıca bu seçimde Sarı-Lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013’te 6 bin 821 oy alan Yıldırım’a aitti.

 

ÜLKER STADI'NDA HAZIRLIKLAR TAMAM!

Daha önce birçok tesiste gerçekleşen Sarı-Lacivertli kulübün genel kurulu, bu kez rekor katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı’na alındı. Kulüp tarihinde ilk kez stadyum F.Bahçe’nin kongresine ev sahipliği yapacak. Öte yandan Kadıköy’de zeminin bozulmaması için hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. Çarşamba akşamı başlayan çalışmalar 2 günde tamamlanırken, yarı saha özel malzemeyle kaplandı. Zeminin üzerine konuşmaların yapılacağı platform kuruldu. Sahaya da platformun yanı sıra sandıklar ve kabinler yerleştirildi. Üyelerin seçimi iyi takip edebilmesi için platforma 2 büyük dev ekran kurulurken, oy verme işleminin hızlı bir şekilde bitmesi için de her sandığa 3 oy kullanma kabini yerleştirildi.

İNCELEMELER YAPILDI!

Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, başkan adaylarının temsilcileriyle birlikte kongrenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Aziz Yıldırım’ın ekibinden olan Şekip Mosturoğlu ile Ali Koç’un ekibinden Semih Özsoy, stat müdürü Ayhan Bak ile Ülker Stadı’nda tarihi kongre öncesinde dün son incelemeleri yaptılar.

ÜYELER BUNLARA DİKKAT ETMELİ!

Ülker Stadı Fenerium Tribünü’nde gerçekleşecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılacak olan kongre üyeleri, her genel kurulda olduğu gibi kulüp üyelik kimliği ya da resmi kimliklerini (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport gibi) giriş sırasında ibraz ederek Genel Kurul Toplantısı’nı stattan takip edebilecekler.

Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bugün katılım sağlayamayacak üyeler, herhangi bir hak kaybına uğramadan yarın oy kullanma işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Genel Kurula katılım hakkı olan üyeler, genel kurula giriş kartlarını alabilecekleri masa ve sıra numaraları ile oy kullanabilecekleri sandık ve sıra numaraları kendilerine bildirildi.

Buna göre Genel Kurul üyeler, kendilerine SMS olarak gönderilen masa ve sıra numaraları ile bugün ve yarın toplantı bitimine kadar 10.00-17.00 saatleri arasında genel kurul giriş kartlarını temin edebilecekleri gibi yarın da 10.00-17.00 saatleri arasında kendilerine bildirilen sandık ve sıra numarası ile 38 sandıkta oylarını kullanabilecekler.

Kongrede bugün genel görüşmeler yarın ise başkan, yönetim kurulu ve kurulların seçimi yapılacak.

Bedensel Engelli ve Gazi üyeler, müsabakalarda olduğu gibi Bedensel Engelli ve Gazi kapısından refakatçileriyle birlikte girişlerini gerçekleştirecek.

Stadın Fenerium Tribünü arkasında bulunan Recep Peker Caddesi; sezon içerisindeki müsabakalarda olduğu gibi, Yoğurtçu Parkı’ndan Kenan Evren Lisesi’ne kadar trafiğe kapatılacak ve güvenlik önlemleri alınacak. Genel Kurul’a katılım gösterecek olan üyeler araçlarını, stat otoparklarının kapalı olması sebebiyle civarda bulunan otopark veya uygun alanlara park edebilecekler.

Genel Kurul alanına, taşıma belgesi olsa dahi silah, keskin-delici, yaralayıcı alet veya patlayıcı madde gibi nesneler kesinlikle alınmayacak.

İLK KEZ STATTA OLACAK

Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapacak. Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı.

Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kurulacak, ayrıca oy verme işlemi için sandıklar da saha içine konulacak. Üyeler Ülker Stadı'nda Fenerium Tribünü'ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda ise kale arkası tribünlerine de genel kurul üyeleri alınacak.

NOTLAR

 Rekor katılımla sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım'a aitti.

Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapacak. Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı.

 Başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların belli olacağı 3 Haziran Pazar günü ise üyeler oy kullanacak. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek.

Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.