Havaların soğuması ve kış mevsiminin iyice hissedilmesiyle birlikte sokak hayvanlarının barınma ve yiyecek problemlerini çözmek adına Sancaktepe Belediyesi, 38 noktada mama ve yuva desteği sağladı. Başkan Şeyma Döğücü de hayvanlara mama ve yuva desteği sağlanırken, ekiplerle birlikte gözlem yaparak detaylı incelemelerde bulundu.

 Kedilerin yaşamlarını sağlıklı sürdürmeleri için belediye parklara, bahçelere, resmi kurumların, sitelerin bahçesine kedi evlerinin yanı sıra yiyecek desteğinde de bulunacak. Proje ile çocuklara hayvan sevgisi ve insanların onlara bakmakla yükümlü olduğu bilinci aşılanacak. 38 farklı noktaya konulan kedi evleri çocukların da ilgi odağı oldu. Çocuklarla beraber kedi evlerini yerinde bakan Başkan Döğücü kedilere mama verdi. Sokak kedileri sıcak bir yuvaya kavuştuğu evlerine belediye ekipleri, düzenli olarak mama bırakacak.

 Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Çocuklarla bugün bu soğuk havalarda sokak hayvanlarımız sokak kalmasın diye İlçemizin belli noktalarına kedi evlerinizi yerleştiriyoruz. Onlara mamalar koyacağız. Çocuklarımız geliyor, gençlerimiz geliyor buralara. Onlarda kedilerimize mana verecekler. Burada hem barınacak hem de karınları doyacak. Bunu ilçemizin muhtelif yerlerinde başlattık.İnşallah bundan sonra soğuklarda hayvanlarımız dışarıda kalmayacak " dedi.