Pasinler ilçesinde gerçekleştirilen kutlama programı, Erzurum Valisi Okay Memiş ve protokol üyelerinin korteş yürüyüşüyle alana gitmesiyle başladı.Vali Memiş, Pasinler Zaferi'nin 971. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Gelecek nesillere bu toprakları vatan olarak bırakmak için çalışacaklarını ifade eden Vali Memiş , şunları söyledi:"Onlara layık torunlar olduğumuzu, onların bayraklarını yere düşürmeden, ezanlarını susturmadan, dosta güven, düşmana korku salarak bu topraklar üzerinde at sürmeye, hükümdarlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu toprakları bize vatan olarak bırakanlara borcumuzu ödemenin en önemli yolu, çok çalışmak ve çok gayret sarf etmek, hem bizden yardım bekleyen hem de bizi umut olarak gören dost ve mazlum milletler için daha çok çalışmak, onların huzur, güven ve barışını sağlamak, çevremizde ve bölgemizde barışı tesis etmek, bu topraklarda yaşayan insanlarımızı geleceğe özgürce bırakmak olacaktır."Halk oyunları ve güreş gösterileri yapıldı.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli' de, Pasinler Zaferi'nin en az Malazgirt Zaferi kadar önemli olduğunu dile getirdi.Konuşmaların ardından, özel hazırlanan alanda süvari birlikler Pasinler Savaşı'nı temsili olarak canlandırdı, halk oyunları ve güreş gösterileri yapıldı.Programda, tarihi savaş sanatları ve atlı akrobasinin yanı sıra Kırgızistan'da milli spor olarak kabul edilen, özel günler ve düğün törenlerinde oynanan buzkaşı (kökbörü) oyunu ile atlı cirit gösterisi sergilendi.

Pasinler Zaferinin 971 kutlama şenliklerinde sunuculuğu Adavapuru Şakir(Şakir Bozan) ın yaptığı Ünlü sanatçılar  Esat Kabaklı ve Ahmet Şafak birinden güzel destanlaşmış müzikleriyle birlik beraberlik mesajı verdikleri  Kutlama törenlerine Protokolun yanısıra  çok sayıda davetliler ve vatandaşlarda katıldı.