PENDİK'TE BAŞARI ÖYKÜSÜ 

Yıllarca Pendik Belediyesinin filografi kursunda eğitim aldıktan sonra kendisini daha da geliştirerek usta olan İhsan Erdem, ilk kişisel sergisini açtı. Sergide, İhsan Erdem’in 50 bin çivilik “Esma’ül Hüsnası”nın yanı sıra 15 Temmuz Şehidi Yalçın Aran için yaptığı filografisi büyük ilgi gördü.

“Osmanlı’dan Günümüze Filografi” adlı sergi için Atatürk Kültür Merkezi’nde bir açılış töreni gerçekleştirildi.Sergiye Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Atakan Yüce ve İbrahim Hakkı Aysan’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Osman Boyraz da katıldı.Sergide kısa bir konuşma yapan İhsan Erdem, yeteneğini Pendik Belediyesi sayesinde keşfettiğini belirterek bu alanda kendini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

50 bin çivilik filografiyi 9 ayda yaptı

Osmanlı’dan Atatürk’e, Kabe’den 15 Temmuz kahramanlarına kadar farklı dönem ve temalar üzerine 200 filografisi bulunan İhsan Erdem’ın sergisinde 50 eser yer alıyor. Sergide 9 ayda tamamladığı Esma’ül Hüsna eseri ve Fetöcü teröristlerin darbe girişimine karşı koyarken şehit düşen Pendik Belediyesi Personeli Yalçın Aran’a ithafen yaptığı eser dikkat çekenler arasında oldu. Her iki eser de konukların büyük beğenisini kazandı. İhsan Erdem, 50 bin çivi kullandığı Esma’ül Hüsna Filografisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istediğini belirterek “Bu eserin benim için maddi değeri yok; ama manevi ağırlığı çok fazla. Onu Cumhurureisimize hediye etmek istiyorum.” dedi.

25 Kasım’a kadar açık kalacak sergide filografi sanatına dair mini atölye köşesi de yer alıyor