PENDİK'TE YENİ CADDE TRAFİĞE AÇILDI

Fatih ve Ahmet Yesevi Mahallelerinin TEM Bağlantı Yoluna doğrudan ulaşımını sağlayan 1 km.lik yeni cadde trafiğe açıldı. Akçakent Sokak’la bağlantılı yeni cadde sürücülere deyim yerindeyse ilaç gibi geldi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni açtığı yollara neredeyse her hafta bir yenisini ekliyor. Son olarak ekipler uzun süredir çalışma gerçekleştirdikleri Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki yeni caddeyi trafiğe açtı. Akçakent Sokak’la bağlantılı caddeyle sürücüler, Ahmet Yesevi ve Fatih Mahallelerinde dolanmadan doğrudan TEM Bağlantı Yoluna, buradan da havalimanı ya da E-5’e ulaşabiliyor. Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Zafer Yılmaz, Pendik Belediyesine teşekkür ederek yeni caddenin bölgedeki ulaşım açısından büyük nimet olduğunu belirtiyor.

Yeni cadde, Karayollarının yapacağı kavşağa bağlanacak

Çift gidiş ve çift geliş trafik düzenine sahip yeni caddenin adı yakın zamanda belediye meclis kararıyla belirlenecek. 1 km uzunluğundaki cadde daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğünün havalimanı yoluna yapacağı kavşağa bağlanacak. Aynı zamanda 11 mahalleyi birbirine bağlayacak “Kemiklidere 10. Yan Kol”un da son etabı olancadde, trafiğe açılsa da yol çizgileri gibi son “rotüşlerin” yapılmasıyla tamamen bitmiş olacak.