Sultanbeyli İdlib için yeniden tek yürek oluyor. Birçok sivil toplum kuruluşunun birleşmesiyle İdlib için “Sıcak Bir İylik” kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi ve İHH başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş destek veriyor.

Sultanbeyli Kaymakamlığında kampanya için imza töreni düzenlendi. İmza programında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, “Suriye’de yaşanan insanlık dramına Türkiye olarak sessiz kalmıyoruz. Her zaman kardeşlerimizin yanındayız. Orada maalesef bir insanlık dramı yaşanıyor. Türk milleti geçmişte de birçok kez dünyanın dört bir tarafındaki mazluma el uzattı. Bugün de hem tarihi hem de dini bağlarının olduğu Suriyeli kardeşlerinin elinden tutmaya devam ediyor.” diyerek kampanyaya destek istedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Şahin de yaptığı konuşmada Sultanbeyli’nin yardım kampanyalarında üzerine düşeni yaptığını, örnek bir ilçe olduğunu ifade etti.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da programda yaptığı konuşmada, “Bugün Sultanbeyli olarak mazlumlara bir nebze de olsa sıcak bir iyilik sunmak için buradayız. Aziz Türk milleti olarak geçmişten beri mazlumun yanında olduk. Bu milletin evlatları olarak bu kampanyadayız. Türkiye dünyada en fazla yardım yapan ülkedir. Bu kampanyaya da destek vereceğiz.” şeklinde konuştu.