Tuzlalılar, Anadolu ve Vatan Sevgisini Şiirlerle İfade Etti

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Okul Aile Birliği Çalışma Grubu “Söz Şiire, Şiir Gönüllere Misafir Bugün” temasıyla “Ben Anadoluyum/ Ben Vatanım” adlı şiir dinletisi düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, zıt dünya görüşlerine sahip şairlerini hayatlarını kaleme aldığı şiirleri okudu.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir dinletisine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız ve gaziler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tuzla Belediyesi Nikah ve Kültür Merkezi fuaye alanında farklı okullardan öğrencilerin hazırladığı Türkiye haritası ve Atatürk resimleri sergilendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla dinletinin açılış konuşmasını Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Okul Aile Birliği Çalışma Grubu Başkanı Şengül Özpağada yaptı.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirini seslendirdi. 

Başkan Yazıcı, Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Kısakürek’in Şiirleriyle Seslendi
Şiir tutkusuyla tanınan, okuduğu şiirleri sosyal medyada takipçileri ile paylaşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şiirden düzyazıya geçişi savundu. Bu fikrinde “Şiirin olmadığı bir memleket nesire geçse bile gelişmesini tamamlayamaz” sözünü de vurgulayan Başkan Yazıcı, “Hayatımızın çok önemli bir kısmını edebiyat ile geçiririz. Edebiyatın iki kolu vardır; nazım ve nesirdir. Şiir yazan, okuyan birisi olarak söylüyorum. Nazım kısmının biraz daha nesire dönüşmesi lazım. Birey veya devlet olarak geliştikçe, büyüdükçe, bilim ve fende büyümek için nesire geçmek zorundayız. Bu birey için de devlet için de geçerlidir. Nazımla iç içe olacağız. Şiir gibi insanların çok önem verdiği, tarih boyunca da sevdalarında, aşklarında vatan ve millet sevgisinde en güzel şekilde dizelerin yan yana dizilerek ortaya koymuş olduğu şiirlerle birlikte olacağız. Özellikle de bestelenmek için yazılır şiir. Şiirin olmadığı bir memleket nesire geçse bile gelişmesini tamamlayamaz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, davranış ve söylemlerindeki bütüncül yaklaşımı okuduğu şiirlerde de dile getirdi, 2 zıt dünya görüşüne sahip şairlerin hayat hikayelerini kaleme aldığı şiirleri okudu. Başkan Yazıcı, Nazım Hikmet’in “Otobiyografi”, Necip Fazıl Kısakürek’in “Çile” isimli şiirlerini, bu şiirlere özel hazırlattığı fon müziği eşliğinde okudu.

Kaymakam Akça, Faruk Nafiz Çamlıbel’in Bayrak Altında Şiirini Okudu
Tuzla Kaymakamı Ali Akça da yaptığı konuşmada Tuzla Belediyesi Kent Konseyi ve Okul Aile Birliği Çalışa Grubu’na teşekkür etti. Kaymakam Akça, dinletiyi “Müthiş derecede zarif, müthiş derecede güzel bir organizasyon” şeklinde tanımladı ve 15 Temmuz darbe girişiminde duygularına tercüman olan Faruk Nafiz Çamlıbel’in Bayrak Altında isimli şiirini okudu.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Birkan Onat, öğretmenler ve öğrenciler, Anadolu ve Vatan sevgisini anlatan şiirler okudu. “Azarbaycan Rüzgarı” adlı TV programı yapımcı ve sunucusu Seyide Öner de şiir okuyarak mini bir dans gösterisi yaptı. Zeybek oyunu ve Mevlevi gösterisi eşliğinde okunan şiirlerle devam eden programda Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız da Nazım Hikmet’in “Kuvayi Milliye” şiirini seslendirdi. Program, Evliya Çelebi Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun söylediği marşlara tüm katılımcıların eşlik ettiği mini konser ile sona erdi.