Tuzla’da Sokak İftarlarının Son Durağı İçmeler Mahallesi Oldu

 

Tuzla Belediyesi, Ramazan ayında 5 site, 17 mahalle, 25 hemşehri derneği sokak iftarı ve sosyal tesislerdeki iftar ve sahurlarda 145 bin kişiyi aynı sofralarda buluşturdu. İstanbul trafiğinde kalanlara 20 bin iftariyelik dağıttı. Tuzla Belediyesi’nin İçmeler Mahallesi’ndeki son sokak iftarına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de katıldı.

Tuzla Belediyesi, Ramazan ayında “Aynı Sofrayı Paylaşanlar Kardeştir” düsturuyla 145 bin kişiye ulaşan iftar ve sahur düzenledi. 17 mahalle ve 5 sitedeki sokak iftarlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programlarda Ramazan’ın bereketi birlikte paylaşıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tüm iftarlara ev sahibi olarak katılıp vatandaşlarla görüştü, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İçmeler Mahallesi Sokak İftarına Bakan Canikli de Katıldı
Tuzla Belediyesi, yılın son sokak iftarını İçmeler Mahallesi Fırat Sokak’ta düzenledi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftardan önce alanı gezdi, vatandaşları selamladı. Sokak iftarında 4 bin kişi aynı sofranın çevresinde bir ve beraber oldu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftarda yaptığı konuşmada mahalle sakinlerine teşekkür etti. Başkan Yazıcı, “Her yıl sokak iftarlarımıza katılım artıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bizim davetimize icabet ettiniz. Rabbim inşallah daha nice Ramazanlar’a sevdiklerinizle beraber ulaşmayı nasip eder. Sizlere hizmet etme fırsatı veren Rabbim’e hamd ediyorum, Allah'a emanet ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum, Allah'a emanet olun” dedi.

Bakan Canikli, Alkışları Askerlere Gönderdi


Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de iftarda yaptığı konuşmada ülkemizin iç güvenliği, sınır güvenliği ve dış güvenlik konularındaki gündemi değerlendirdi. Bakan Canikli, “Bu alkışlarınızı şu anda Türkiye'nin bütün sınır bölgelerinde bizim huzurumuz için, toprak bütünlüğümüz için, beraberliğimiz için vatan nöbeti tutan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarına, askerlerimize, komutanlarımıza gönderiyoruz. Bütün kahramanlarımıza gönderiyoruz.

Bizler burada huzur içerisinde Ramazan’ı idrak ederken, çoluğumuzla çocuğumuzla Ramazan Bayramı’na hazırlanırken Allah'ın izniyle bize bu özgürlüğü sağlayan, bu huzuru sağlayan ve şu anda çok zor şartlar altında sınır bölgelerimizde ve sınır ötesi operasyonlarda görev yapan kardeşlerimizi hiç unutmamamız gerekiyor. Onlar şu anda elleri tetikte, gözleri ufukta düşmana çevrili bir şekilde bu topraklara namert çizmesi dokunmasın diye canla başla, gerekirse şehadete yürüme pahasına bu nöbet tutuyorlar. Onlara buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Tabii zaman zaman bu kahraman askerlerimize ve onların komutanlarına haksız saldırılar gündeme gelebiliyor. Askerlerimiz Afrin’e girmemiş olsaydı, Zeytin Dalı Harekatı gerçekleşmemiş olsaydı, Afrin’den teröristler temizlenmemiş olsaydı o teröristler oralardan bu topraklara saldırılarına devam edecekti” şeklinde konuştu.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İçmeler Mahallesi sokak iftarının ardından dernekleri ziyaret etti.