Üsküdar Belediyesi, Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında edebiyatçı, şair, yazar ve gazeteci Beşir Ayvazoğlu’nu okurlarıyla bir araya getirdi. Türkiye’de biyografi kitaplarının akla ilk gelen yazarlarından Ayvazoğlu, son kitabı “Tevfik”i Nevmekân Bağlarbaşı’nda anlattı.

Üsküdar Belediyesi, araştırmaya dayalı kitapları ve akıcı diliyle toplumun her kesimi tarafından takdir gören yazar Beşir Ayvazoğlu’nu İstanbullularla buluşturdu. Servet-i Fünun döneminin ölümsüz şairi Tevfik Fikret’i anlattığı son kitabı “Tevfik”i okurlarıyla paylaşan Ayvazoğlu, derin tarih bilgisiyle kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Tevfik Fikret’in hayatının dönüm noktalarına değinen Ayvazoğlu, kitabı 3 senede tamamladığını dile getirdi. Geçmişte olsa kitabı 6 senede tamamlayabileceğini belirten Beşir Ayvazoğlu, yazarken dijital çağın nimetlerinden yararlandığının da altını çizdi.

Şu anda 1776 sayfalık bir kitap okuduğu, kalın kitapları okumayı çok sevdiğini belirten Beşir Ayvazoğlu, “Gençler kalın kitap görünce okumaktan korkuyorlar. Okumayı seven insan korkmaz, kitap başlayınca biter. O an sıkılsan, sonra eline alır tekrar okur sevecek bir şey bulursun” dedi.

Söyleşinin sonunda Üsküdar Belediyesi’ne teşekkür eden Yazar, “Tevfik” adlı kitabını okuyucuları için imzaladı.