İmzasını taşıyan etkinliklerle tüm İstanbulluları bir araya getiren Üsküdar Belediyesi, başarıları ve uzmanlıklarıyla parmakla gösterilen isimlere “ÜTalks” ile mikrofon uzatıyor. Nevmekân Sahil’de her ay geleneksel olarak düzenlenecek “ÜTalks”ın ilki, başarılı haberci Cüneyt Özdemir ile başladı. Son dönemde sosyal medyada oldukça popüler hale gelen isimlerden biri olan ünlü haberci, meslek hayatındaki tecrübeleri kendine has iletişim dilini kullanarak tüm İstanbullularla paylaştı. 

Saat 18. 00’da başlayan etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katılım sağlayarak Özdemir’i dinleyenler arasında yerini aldı.
Uzun süredir Amerika’da yaşayan gazeteci Cüneyt Özdemir, “Youtube’da yayın yapmaya başladım ve Youtube’da çok genç bir kitle olduğunun farkına vardım. Bu kitlede kravatlı, takım elbiseli ciddi şeyler konuşan insanları çok fazla haz etmiyorlar. Ciddiye almıyorlar, dinlemiyorlar. Siyaset anlatıyorum zaten hiç ilgilenmiyorlar siyaset ile. Siyaset dinlemek, izlemek istemiyor. O yüzden ben biraz yavaş yavaş o dilini yakalamaya çalıştım” şeklinde konuştu.

Özdemir, “Gazetecilikte 30’uncu yılındayım. Gazetecilikte mecra değişiyor. Şu anda mesela sosyal medyaya revaçta olmaya başladı. Bence önümüzdeki birkaç yılda artırılmış gerçeklik ya da yeni teknolojiler hayatımıza girecek. Belki bizde 3 yıl sonra bambaşka bir şekilde bir şeyler anlatıyor olacağız. Ama şu değişmeyecek. Biz aslında bir hikâye anlatıcılarız. Ama bizim anlattığımız hikâyeler gerçek, hikâyeler bunlar değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

Neden Amerika’da yaşıyorsunuz sorusuna Özdemir, “Dönüyorum. Çünkü çok özledim Türkiye’yi.” şeklinde cevap verdi. 

Programın sonunda Cüneyt Özdemir'e Üsküdar'ın simgesi olan Kâtibe ve Kâtibim bebeklerini hediye eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gençlere hitap ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu tür programlar inşallah Üsküdar’da devam edecek. Her düşünceden, her sesten, her sözden burada duyacaksınız. Cüneyt Özdemir gerçekten bir marka isim tüm Türkiye’de, dünyada ismini duyurmuş önemli bir gazeteci. 32. Gün’den tanıyoruz. 5N1K zaten kendisi ile özdeşleşmiş. Şimdi sosyal medyada çok önemli kaynakları var, röportajları var. Geldi burada 1 saat tecrübelerini, önemli olaylarını anlattı. Bu konuşulanların, anlatılanların kime zararı var. Gençler sizin bu ilgi ve alakanız ile biz bunu aşacağız. Sevgili gençler bu programlar bir tecrübeye bir ilgiye bir değerler manzumesine dayalı programlar olacak. Herkes buraya gelerek yaşadıklarını, hayatını anlatacak.” dedi.

Üsküdar Belediyesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek “Üsküdar Talks” programında; alanında öncü, başarılı, uzman ve  ünlü isimleri Nevmekan Sahil’de ağırlamayı sürdürecek.