info @ istanbulungazetesi.com

EGOLARINA ESİR ZAVALLILAR...!

Bu modeller sınıfsız toplumda yaşamaktan korkan maddeye esir, manaya sağır entel dantel tiplerdir.


Üstünlüğü kendisi gibi düşünerek yaşayanlarda görenlerin son 15 yılda silik , ezik yaşama kompleksleri içinde boğulmalarından kaynaklanan beyhude çırpınışlarıdır.

Düşünsenize yaşamları boyunca hep ötekilestirilmeye çalışılmış. Eğitimde Fırsat eşitliği ellerinden alınmış, Kamu da çalışma hakları gasp edilmiş İMAM HATİP liler.

Son 20 yıldır toplumsal barışı sağlamış, ötekilestirmeyi rafa kaldırmış, sınıfsız toplum oluşturmuş, eşit imkanlar ,eşit haklar, eşit fırsatlarda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamışken, saldırıya geçen modeller adeta travma geçiriyorlar çünki tekrar söylüyorum Yeni nesil bunları sokakta gördüğünde aaaa bak kim geçiyor , hadi gidelim bir resim çektirelim demiyor.

Bu durum onların kendilerini üstün görme vasfını yok ettiği için adeta çıldırıyorlar. Sebebi ise açık ve net İMAM HATİPLERİN EVRENSEL DÜNYA GORÜSLERI onları korkutuyor.

İlk emri İKRA ( OKU ) diyen çağdaşlığı öğreten kitapları var biliyorlar.
İlim servetten üstündür, serveti sen korursun, İlim seni korur diyen aydın Alimleri var biliyorlar.

Zalime ferman yazın, Mazluma derman olun anlayışında evrensel değerlere sahip olunduğunu biliyorlar.

Siyahın beyazdan, beyazın siyahtan üstünlüğü yoktur anlayışına sahip olunmasından korkuyorlar. Bu durum onları kahrediyor Ebu Cehilin halkını cahil bırakarak ,kendini üstün göstermesini ortadan kaldıran, anlayışın varlığından korkan kalıntıların günümüze sirayet etmesini çok makul görüyorum.

İnanın bunlar bir psikoloğa , hatta pedegoğa gitseler içlerindeki bastırılmış aşağılık duyguları ile ne kadar zavallı olduklarını modern tıbbın değerli hocaları söyler. Ama onlarda kendileriyle yüzleşme korkusu vardır, bunu bile denemekten korkarlar.

Bir konunun çok iyi anlaşılması için üzerinde durarak belirtmek istiyorum. Burada eğitimde üstünlük kavramının sadece İmam hatiplilerde olduğunu iddia etmiyorum. İddia sahibi gibi düşünen zatlara hitaben düşüncelerimi paylaşıyorum. Onlar gibi düşünenlere teklif edelim.

İmam Hatipli bir akademisyenle, sizi en inandığınız psikoloğa konusunda uzman bilim insanlarına götürelim , düşüncelerinizi analitik metodlarla değerlendirsin hanginizin çağdaş ,aydın , ilerici , vatansever olduğuna kendinle, çevresiyle toplumla daha barışık yaşadığına karar versin . İnanın kırk dereden su getirir ve gelmezler.

Yinede son söz yerine duamı ediyorum.

Ya Rabbim kendi kompleksleri içinde boğulan ,etrafına fitne ,fücur yayan, ezik, büzük , dengesiz, entellektüelige ozentili cahillerden güzel yurdumuzu ve insanlarını koru , onlarada iyilikle yaşamayı ihsan eyle. Şayet iyilik nasiplerinde yoksa kötülüklerinden insanlığı koru.

Yaptıklarının karşılığında neyi layık görüyorsan onlarada onu nasip eyle.

Rabbimin adaletine sual olunmaz.