ugurgencer4134 @ gmail.com

Haline şükret,

Ne oldum delisi olma,

Olduğundan farklı görünmek için boştan yere çırpınıp bunalıma düşme,

Özentiye kapılıp içini çürütme,

Bunalımda olduğundan, stresli olduğundan, ceviz kabuğunu doldurmayacak kadar dertlerinden bahsetme ve bu yazıyı oku unutma ki; senden de zor durumda olanlar var.!

Yat, kalk ve haline şükret,

Morali bozuk olanların, stres içinde olduğunu düşünenlerin özellikle geçim mücadelesi içersinde daha çok zor durumda olanlarında var olduğunu bilerek örnek almamız hepimize rahatlık ve huzur verecektir. Boş yere daha fazla rahatlığı, sefayı düşünüp ünlülerin Instagram hesaplarında gezinerek özentiye kapılıp memnuniyetsizce ateşe atlamanın anlamı yok.

Adam sevgilisinden ayrılmış stres, sevdiği kız gelin oluyor bunalım, arabası arızalanır barut, satışlar istediği gibi olmayınca yüzü beş karış, Milletvekilliği adaylığında sıraya girmeyi garantileyememiş dünyası yıkılmış, fani mücadeleler içersinde işleri istediği gibi gitmiyor sinir küpü oluyor. Ama unutmayın rahatlamak için daha zor durumda olanları da halimize şükrederek ibret almak gerekiyor.

Tarafıma gelen aslında haline şükür etmeyenlerin ibret alması gereken bir yazı olduğundan bana geldiği gibi hiç düzeltmeden sizlerle paylaşmak istedim. Aslında kısa bir mesaj ama içeriği bir gün hepimizin başına gelebilecek hayatın gerçeklerini yansıtıyor. Düşmez kalkmaz bir, Allah’tır.

ugurgencer4134@gmail.com Adresime ulaşan işte o mail.

“Nüfus bilgilerimi vermemdeki amaç internet dolandırıcılığı kandırma v.s. gibi herhangi bir şüpheniz olmaması içindir,ben 3 yıllık evli biriyim ve evlendiğim günden itibaren evliliğim sıkıntı içinde geçmektedir,kaçarak evlendik ve bu yüzden ailelerimizden herhangi bir destek alamıyoruz evlendiğimizde düğünümüz bile olmadı ne takımız oldu nede başka bir maddi değer..sevgi her şeye kadirdir dedik düştük yola..ama iş görüldüğü gibi kolay olmuyormuş bunu çok iyi anladık..

Ben inşaat işçisiyim yevmiye usulü çalışıyorum kışın boştayım yazın iş bulabilirsem çalışıyorum para kazanabiliyorum,anca karnımız doyuyor..piyasaya da borcum olduğundan bunalıma girdim her an kapıma birileri gelebilir korkusu yaşıyorum..4 aylık kiramı veremedim..inanın her yolu düşündüm hatta böbreğimi satmayı bile ama ilerde sağlık sorunu yaşarsam arkamda bırakacağım eşim ve oğlum var..en son çare olarak bu yolu düşündüm eğer bir sonuca ulaşamazsam evliliğim son bulacak ve yuvam dağılacak..İnsanların haline şükür etmesi açısından hem gazetelerde, hem de yayınlarınızda yayınlamanızı sizden rica ediyorum.” Diye çırpınan bir vatandaşın zor bir yaşam mücadelesidir.

Evet, bu ve bunun gibi daha niceleri gerek sözlü, gerek yazılı tarafıma ulaşıyor. Bedeller, rakamlar, yaşanan sorunlar farklı olabiliyor.

Bu dünya nankörlük dünyası değil.

Sınav dünyasıdır.

Herkes bir sınava tabii olacaktır.

Rabbim önce hepimize sağlık, boştan yere kendini üzüp bunalıma girenlere de akıl fikir versin.

 

Kimse nimetler içinde yüzüp nankörlük etmesin.