info @ istanbulungazetesi.com

UÇUK KAÇIK MANTALİTE...!


Maddeleşmek, kapitalistleşmek değerleri üzerinden hayata sarılanların bu yolda harcadıkları çaba küçümsenmeyecek kadar önemlidir.

Kimi emek ürün çalışarak, kimi entrikalara bulaşarak, kimi ticari zekasını kullanarak büyük kapitallere sahip olurlar. İster meşru, ister gayr-ı meşru yoldan büyük kapitallere sahip olanlar genelde uçuk kaçık mantalitelerle hırslarına kılıf bulurlar.

Elde ettiklerinin üzerine kat ve kat koymanın hesabında olurlar, bunun için de çok ama çok iyi planlama yaparlar, önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda var olan emtialarının üzerine daha çok neleri, hangi uçuk kaçık mantalitelerle koyacakları üzerinde yoğunlaşırlar.

Halbuki hayatın normal akışı içinde bedensel sıkıntıları olmazsa en fazla yetmişli yaşlara kadar kendi kendilerine yeterler, seksenli yaşlara ite kalka girerler, 80 sonrasında ne yaşasak kardır derler. Türlü türlü mücadele ile kazandıklarının binde birini bile yiyemeden ebedi hayata göç ederler. Bıraktıklarının akibetlerinin kimlerin elinde ne olacaklarını bilemezler. Eğer sağlıklarında elde ettiklerinin içinde vatana ihanet, insanlığa ihanet, doğaya ihanet, mazlumlara ihanet ve emeğe ihanet varsa çıkılmaz bir uçuruma gitmek için vizelerini ölmeden almışlardır ama düşünmezler. Çünki gaflettedirler.

Ne musalladaki helallik, ne 1’inde 3’ünde 7’sinde, 40’ında, 52’sinde verilen helvalar, ne etli nohutlu pilavlar, ne sabah akşam arkadan okutulan Kuran’lar ve ne de hep bir ağızdan aminle biten dualar çıkılmaz uçurumdan ruhlarını kurtaramayacağını düşünmezler.
CORONA’yı fırsat bilen dünyadaki güçlü aileler, onların işbirlikçileri ruhsuz zalimler yeni dünyayı dizayn çalışmaları içindeymiş. İşte bu ve benzeri düşüncelere sahip uçuk kaçık fikirlerde olup kendine teselli bularak yaşayanların tarifini gözle görünen her hangi bir canlıya benzetmek, varoluş sebebine uygun yaşayan canlılara haksızlık olur. Bu türde olup maddeye esir, manaya misafir olarak bakan varlıklar günümüzdeki zararlı virüsün gözle görünenleridir.

İnsanlık ve insanlığın idealist yöneticileri, liderleri güçlenip, ruh hastası olan virüsün insan görünümlü yaratıklarıyla mücadele etmedikçe gelecekte de Corona gibi onlarca virüs insanlığın başına bela olacaktır. Yeni dünya düzeninde iyilik için birlik şarttır. Ekonomik gücünün bereketini Vatan, Bayrak, Devlet, Millet sevgisi ile kullanan, Sağlık, Eğitim, Savunma, Teknoloji, Tarım, Bilişim dahil her alanda değerlendiren idarecilerin desteklenmesi ebedi güzergahtaki huzurumuz için, torunlarımızın geleceği, Vatanımızın bekası ve insanlığın kurtuluşu için şarttır. Esas olan var oluş sebebimizin maksadına uygun yaşamaktır.

"Mal da yalan, mülk te yalan, al biraz da sen oyalan" sözündeki mesajın gerçekçiliğini kavrayarak,
"İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır" Hadisinin özüyle.
Her canlının doğup, büyüyüp, gelişip öleceği şuuru içinde ebedi hayata hazırlanmaktır.


Rabbim cümlemizi idraki içinde olanlardan eylesin. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Devletimizi her alanda güçlü kılma gayreti ile çalışanlara katkı sağlayanları her türlü kötülükten, kötülerden muhafaza eylesin, Cumanın Rahmeti gönlümüze dolsun. İstanbulun Fethi Kutlu olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 


Aa