“Bahara Merhaba” isimli Nevruz programı Karadolap Bilgi Evi’nin yanında bulunan alanda gerçekleşti. Programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda Eyüpsultanlı vatandaş katıldı.

“NEVRUZUNUZ KUTLU OLSUN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken, Nevruz’un baharın gelişinin müjdecisi olduğunu vurgu yaparak başladığı konuşmasında: “Artık bahar geliyor. Nevruz 3 bin yıllık bir gelenek. Dünya mirası olarak kabul edildi. Yıllar yılı bu geleneği devam ettiren bütün geçmişlerin ruhları şad olsun. Bundan sonra da bu güzel geleneklerimizi devam ettireceğiz. Nevruzunuz kutlu olsun” dedi.

İl dışında olduğu için programa katılamayan Eyüpsultan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güzelgül ise bir mesaj göndererek, başta Başkan Deniz Köken olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Başkan Deniz Köken’e Bilgi Evi öğrencisi tarafından yapılan resim hediye edildi. Programın devamında ise Bilgi Evi öğrencilerinden oluşan koro Aşık Veysel türküleri seslendirdi.

Ardından Başkan Deniz Köken Nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı. Sonrasında ise programa katılan vatandaşlar da ateş üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladılar.