Ümraniye Belediyesi tarafından ilçedeki üstün yetenekli çocukların kendilerini geliştirebilmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla gerçekleştirilen Bilge Çocuk(Üstün Yetenekli) Eğitim Projesi’ne, bu sene de ailelerden ve çocuklardan yoğun ilgi oldu. Pandemiden kaynaklı nedenlerle projeye sınırlı sayıda öğrenci kaydedilirken, kaydı alınan öğrenciler yeni döneme büyük bir heyecanla başladı.

Rehberlik Araştırmaları Merkezi (RAM) tarafından üstün yetenekli olarak tanı konulan çocuklar; Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardan tespit edilmek suretiyle belediyeye bildirildikten sonra Bilge Çocuk Projesi içinde yer almaları sağlanıyor. 2, 3, 4 ve 5’nci sınıf üstün yetenekli birey tanılı öğrenciler; çalışmalarını, akademisyenler tarafından hazırlanan müfredat ile deneyim sahibi eğitmenler eşliğinde sürdürüyor.

Projeye dahil olan öğrenciler, kültür-sanat faaliyetleri ve eğitim programları kapsamında düzenlenen etkinlik ve gezilerle yeteneklerine yetenek katıyor. Bilge Çocuk Projesi kapsamında ayrıca üstün yetenekli çocukların ailelerine ve öğretmenlerine de eğitimler verilerek çocukların sosyal hayatın içinde yer almasını kolaylaştıracak çalışmalar yapılıyor. Akademik kadro tarafından yazılan kitaplar eşliğinde; robotik, akıl ve zekâ etkinlikleri, fen deney eğitimi ve görsel sanatlar gibi alanlarda eğitim veriliyor.

Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi’nde başarılı bir şekilde sürdürülen proje sırasında, dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl sadece interaktif etkinlikler yer alıyor. Bina girişinde çocukların ateşleri ölçülürken çocuklara dezenfektan ile maske veriliyor. Teneffüs aralarında ise sınıflar baştan sona dezenfekte ediliyor.