Genç İş İnsanları Basınla İftar açtı..

Kısa adı İGEAD olan İstanbul Girişimci Erzurumlular İş İnsanları Derneği, basınla buluştu.

Kurtköy Maroof Restaurantta düzenlenen iftar yemeği ve basın buluşmasında dernek başkanı İbrahim Sayan, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Kartal, Adem Bektaş, Afranur Çelik, Ahmet Şanlı, Av. Betül Yazar, Av. Özlem Ege, Av. Ayşe Gökçen Güven, Burak Karakaya, Emirhan Çelik, Engin Akbaba, Mimar Esma Gündoğdu, Mehtap Ger, Muhammed Yıldız, Selim Güven, Uğur Kızılgül, Yakup Acar, Yavuz Güven, Yunus Emre Çelik, Haktan Alemdar ve Yalçın Aka hazır bulundular.

Derneğin kuruluşundan bu yana yapılan faaliyetler ve geleceğe yönelik hazırlıklarını basına değerlendiren İGEAD Başkanı İbrahim Sayan şöyle konuştu.

"Erzurum'da normal klasik STK'lar içerisinde peynirimizi, cağ kebabımızı tabii ki de kültürel faaliyetlerimizi anlatan birçok dernekten farklı olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Bir sinerji oluşturduk. Girişimci iş insanları derneği kuralım istedik. Bundan 6 ay evvel yola bu şekilde çıktık.

Yalnız ne acıdır ki insanın en çok üzüldüğü şey kendi hemşehrilerinden ve dostundan çok affedersiniz tırnak içerisinde "kazık" yenmesidir. Bunu söylemem lazım ki bize kazık atan insanları bu camianın barındırmaması gerekiyor. Biz yola çıkarken Erzurum hemşeri birlikteliği misyonuyla ortaya çıktık. Lakin gelinen görünen noktada bazı arkadaşlarımız kişisel menfaatleri doğrultusunda kendileri başka türlü işler yapmanın peşine ve gayretine girdiler. Biz de gençler olarak buna müsaade etmedik ve arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğuyla bir arada kaldık. Birlikteliğimizi devam ettiriyoruz.

İsmimiz artık İGEAD!

İsmimiz egiad erzurumlu girişimci iş insanları derneği lakin ege'de ege iş insanları derneği diye bir isim var. Tanıtım faaliyet güçlüğünden dolayı biz bu ismimizi karar defterimiz de değiştirme kararı aldık. Kamuoyunun bilgisi dahilinde olsun istiyorum şu an bizim yeni ismimiz İGEAD İstanbul Girişimci Erzurumlular İş İnsanları Derneği'dir.

Dernekçiliği de Ahlaklı yapacağız!
Derneğimiz her şeyden önce hemşehri birliğini hemşehri beraberliğini savunan bir dernektir. Medine pazarı mantığıyla çalışır. Sağ cepten giren de sol cebine giren de Erzurum'un cebine girer mantığıyla hareket eder. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da temsilcilikler açmak ve bu faaliyetlerini devam ettirmek ister. Ankara'da temsilcilikler açar. Büyükşehirlerde temsilcilikler açar ve bu temsilcilikler vasıtasıyla gençlerimize kişisel gelişim dersleriyle, esnaf ve zanaatkar yani osmanlı'daki lonca teşkilatı benzeriyle iş ahlakı mantığını güder. Bu mantığı önceler.

Amacımız Erzurum'a, yiğit dadaşlara yakışır bir şekilde hakkaniyetten ödün vermeden ticaret mantığını ortaya koymaktır. Dolayısıyla biz bu mantıkla Allah'ın izniyle yola çıkmış bulunmaktayız. Bundan yaklaşık 4 ay önce, Divan Asya Otelde büyük bir lansman düzenledik. Burada olan basınımız da vardı olmayanlar da vardı olmayanlardan özür diliyoruz. Bizim eksiğimizdir.

Tamamen hakkaniyetli, ayakları yere basan yetişmiş, kaliteli insanlardan bir birliktelik oluşturuyoruz. Bizim birlikteliğimizin içerisinde avukatlarımız, mimarlarımız, diyetisyenlerimiz, doktorlarımız, mühendislerimiz, öğretmenlerimiz var.

Bu insanlar sürekli üreten, ülkesine katma değer sağlayan gençlerden oluşuyor.

Dolayısıyla biz genciz, hata yaparız gençliğimize verirler, lakin siz bizi uyarmazsanız kasıtlı derler. Bu sebeple uyarılarınızı, yol göstericiliğinizi bekliyoruz. Sizlerin tecrübelerinize kesinlikle ama kesinlikle ihtiyacımız var.

Tekrar vurgulamak istiyorum. Bizleri birilerinin vagonu yapmaya çalışan birilerinin lokomotifi haline getirmeye çalışan insanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

Tabii ki her yiğit dadaş gibi ülkesini ve memleketini seven insanlarız. Devletiyle, bayrağıyla, milletiyle kavgası olanlarla asla yol yürümeyeceğiz. Bu tür insanları aramızda barındırmayız. Yiğit Nene Hatun'un torunları olarak bizler, Kurtuluş Mücadelesinde nasıl ki mücadele etmişsek, aynı mücadeleyi ticari sektörde devam ettirmenin gayretindeyiz. Bizlere güvenmenizi istiyoruz. Gerçekten bu gençler inanıyorlar.

Zor zamanlarda insanımızın yanındayız!
Bakınız ilk projemizi de depremde yaptık. Allah bir daha göstermesin bir depremle karşı karşıya kaldık ve bu deprem felaketinden sonra 5 kişilik bir ekibimiz ile Hatay bölgesine gittik. Gönüllü olarak kendi imkanlarımızla yaptık. Dolayısıyla hür bir seda ile hür bir ses ile kendi yaptığımız etkinlikleri rahat bir şekilde ifade edebiliriz.

Gönüllere talip olacağız!
Kimsenin gölgesi altında kalmadan camiamıza zarar vermeden federasyonumuzla, diğer derneklerimizle ve STK'larımızla senkronize çalışmak istiyoruz. Asla tepeden bakan değil, gönüle dokunan ve gönülle yol yürüyen insanlar olmak istiyoruz. Gönüllere talip olmak istiyor ve kesinlikle siyasi bir amaç gütmüyoruz.

Her görüşten, her fikirden insana, arkadaşımıza, hemşehrilerimize ihtiyacımız var. Yeter ki bayrağıyla, devletiyle, milletiyle kavgalı olmasın. Dolayısıyla biz bu yola çıkarken, destek veren çok kıymetli ekip arkadaşlarıma, sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum ve alınlarından öpüyorum. Hepsi çok kıymetli arkadaşlarımız ve gerçekten çok saf ve iyi niyetle yola çıktılar.

Bayramı Hatay'da geçireceğiz!
Yeni dönemde ilk etkinliğimiz olarak Hatay Erzurum Evleri'ndeki depremzede çocuklarımıza kendi imkanlarımızla oyuncak dağıtacağız. Onlara psikolojik destek vermeye gideceğiz ve bayramın 3 gününü de orada geçireceğiz.

Federasyonumuzun özellikle Hatay bölgesine Erzurum Evleri yapması projesini destekliyoruz. İgead olarak oradaki insanların rahat bir şekilde ikamet etmesi için, çocuklarımıza, evlatlarımıza her zaman destek olacağız. Kendimize yakışan Nene Hatun'un torunları olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluk neyse camiamız adına bu minvalde hareket edeceğiz. Sizlerden ricam bizlere destek olun. Bizim önümüzü tıkamak isteyen, bizi kendi siyasi emellerine alet etmek isteyen insanlar çıkacaktır elbet. Lakin asla bunların oyuncağı haline gelmek istemiyoruz.

Amacımız 25 sevdası!
Bizim her siyasi partiden aday adayı ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var. Bunlar bizim için çok kıymetli. Açık ve net söylüyoruz ki İGEAD, HDP dışında bütün siyasi partilere eşit mesafededir. Dolayısıyla aday adayı olan tüm vekil adaylarımıza başarılar diliyorum. Yeter ki hemşerimiz olsun ne olursa olsun Erzurumlu olsun ama taştan olsun. Derdimiz, amacımız, gayretimiz, Erzurumlu anlayışını, mantığını yerleştirmek ve 25 plakasını sevdamız haline getirmektir.

Adımızı kullananlar var. İtibar etmeyin!
İsim vermek istemiyorum ama bizim ismimizi kullanarak kulüp ya da başka isim altında insanları bir araya getiren farklı emelli insanlar var. Kesinlikle bu kurum ve kuruluşlarla bizim bir ilgimiz yok! Çünkü bu arkadaşlar 2 ay ve 3 aylık kurulan mini küçük STK'cıklardır. Ceplerini sadece siyasi seçim zamanlarında doldurmaya çalışan müstevlilerdir. Biz camiamıza zarar gelsin istemiyoruz. Bu gibi insanlardan uzak dursunlar.

Bizim sayımız şu an 20 kişiden oluşuyor. Proje üreten, inovatif düşünen bir yapı ile adım adım büyüyeceğiz.

Teknoloji dahil Fuar projelerimiz var!
Dernek olarak teknoloji fuarları düzenlemek istiyoruz. Erzurum Tanıtım Günleri'nin dışında, kendi camiamıza Yiğit dadaşların yapmış olduğu robotik faaliyetlerinden tutun mimari figürlere kadar en ufak yapmış olduğu eserlere kadar kapsayıcı bir fuar yapacağız.

Erzurum adına yakışır etkinliklerde buluşmayı diliyorum."