ugurgencer4134 @ gmail.com

Davetlisi olarak hafta sonu katıldığım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'ni kurarak ülkenin 27. Başbakanı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesiyle tarihteki yerini alan Can Erzincanlı "son başbakan"  Binali Yıldırım’ın hemşerileri Darıca Belediyesi tarafından bu yıl 10. Düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması gecesinde sahneye sığmadı.

Sıcak bir ortamda verilen protokol yemeği ardından, havanın güzelliği, birlik beraberlik adına insanların sıcaklığı, ev sahipliği yapan her zaman takdir ettiğim Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın içten herkese olan yakınlığı, Erzincanlı Sanatçılar Özden Irmak, Zeyno Ece, Nilüfer Balcı’nın sahne performansları adeta coşturdu. Gelen misafirler gece boyunca yerinde oturmazken inanın şahsım bile az kalsın sahneye çıkıp oynamayı bile düşündüm.

Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Asbaşkanı, sporsever iş adamı Özcan Dal 1O yıl sonra Lig 2. Grup'ta mücadele eden Darıca Gençlerbirliği için istediği destek konuklar tarafından ilgi görürken önümüzdeki günlerde sahnede görünen bu ilginin ne derece samimi olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Geceye çok renkli simalar katılırken gördüğüm kadarıyla, Kocaeli GEDİDAÇ yönetimi eksiksiz katılırken, İstanbul İlçeleri Erzincan Dernek Yöneticileri, Siyasiler, Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da Erzincanlıları yalnız bırakmadılar.

Darıca Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen bu yıl 10. Düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşma gecesinde Erzincanlıların bu hafta sonu gerçekleşen gecesi çok samimi söylüyorum kendi fikrimce daha güzel geçti.

GEDİDAÇ Erzincanlılar Derneği Başbakanı Uğur Öcal yaptığı açılış konuşmasında gelen tüm protokolü tek tek anons ederek selamlaması her kesim tarafından takdir edilirken, bu inceliği tüm dernek başkanlarının da örnek alarak bizzat programlarda uygulaması gerekir.

Geceye şahsım olmak üzere her memleketten vatandaşlar yoğun katılım sağlarken, Türkiye adına,81.milyon adına birlik beraberlik mesajı verildi. “Şehirler ve kültürler” kaynaşmasına adeta damga vuran bu birlik ve beraberlik mesajları Darıca sahilde yükselmeye devam ettikçe, bu kaynaşmalar sürdükçe hepimiz bir olduğumuz, iri olduğumuz, diri olduğumuz müddetçe Allah’ın izniyle gücümüze güç katıp hep birlikte daha güçlü Türkiye olacağız.

Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.