ugurgencer4134 @ gmail.com

"Atanmam münasebetiyle çiçek göndermek isteyen kişi ve kurumların çiçek bedellerini Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na göndermelerini özellikle rica ediyorum. " Bu sözler göreve yeni başlayan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamasından bir alıntıdır.

Cennet ülkemizde büyük sorumlulukları olan hassas makamların çalışkan, başarılı, tecrübeli yöneticilere verilmesi deniz içinde parlayan bir kum tanesini bulmak gibidir. 10 Nisan 1845 yılından bu yana tam 173.yıldır ülkemizin huzur, güvenlik ve asayişini sağlayan, onurlu ve kutsal bir meslek olan Emniyet Teşkilatının başına 25/07/2018 tarih ve 2018/47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle getirilen Celal Uzunkaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı pek duymaya alışık olmadığımız bu açıklama hem herkese örnek olacak hem de çok konuşulacak.

46 yıldır teşkilatın her kademesinde görev almış, 40 hizmet yılını alnının akıyla büyük mücadeleler vererek geride bırakmış yılların tecrübesi ve bilgi birikimine sahip olan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya her türlü koşullar altında gecesini gündüzüne katarak canla başla çalışan emniyet mensuplarına moral ve motivasyon sağlanması, sorunların aşılması açısından bence büyük bir şanstır.

Cep telefonlarımıza sürekli gelen “Polis ve Jandarma; Çocuklarımızın korkmadan sığınabilecekleri güvenli bir limandır.” Mesajın da belirtildiği gibi, herkesin sığınabileceği bu liman, güvenlik, asayiş, huzur ve her şeyden önemlisi güveni sağlamak adına başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere bayrağı yeni devir alan Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya ve tüm mesai arkadaşlarına emanettir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Makamına atanan Celal Uzunkaya'ya görevinde başarılar dilerken. Milletimizin birlik ve beraberliği için canını seve seve ortaya koymaktan çekinmeyen, çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren tüm Emniyet teşkilatına da hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.