ugurgencer4134 @ gmail.com

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sitesinde 22.03.2018 güncellenen açıklamasına göre 1983 yılında ilk olarak kurulan Demokrat Parti DP kurulmasıyla günümüze kadar Türkiye genelinde faaliyette olan siyasi partilerin sayısının toplam 86 olduğu belirtiliyor.

Türkiye genelinde resmi olarak faaliyette olan 86 siyasi parti çatısı altında kendi partisine gönül verenler, emek verenler, mücadele edenler içinde uzaktan yakından siyaset yapan yakınımız, tanıdığınız kişiler mutlaka vardır. Şuan olmasa bile zamanla olacaktır. Genel anlamda Siyasi Parti çok ancak bizim eksik olan yanımız siyaset yapma kültürümüz yok.

Eğlenmeyi, Asker Uğurlamayı, Futbol Şampiyonluğu kutlamasını bilmiyoruz derken biz geldiğimiz noktada siyaset yapmayı da bilmiyoruz. Biz toplum olarak neden bu kadar polemik, saldırgan, öfke dolu, çirkef olduk!

Toplum içinde bizler alevisi,sünnisi,lazı,çerkezi,kürdü,sağcısı,solcusu aynı havayı soluyor,aynı toplum içinde yaşıyor,aynı ortamlarda çalışıyor,aynı binalarda oturuyoruz,aynı lokmayı yeri geldiğinde paylaşıyoruz. Hepimiz dalgalanan ay yıldızlı Türk Bayrağı altında bir bütünüz.

Yaşadığımız bu vatanın menfaatlerini birlikte kardeşçe düşünelim. Ayrı gayrı olmak, kutuplaşmak kimseye fayda sağlamaz.

Toplum içinde bir ortamda veya sosyal medyada insanlar mesleklerini nasıl rahat bir dille ifade edebiliyorlarsa siyasi düşüncesini de rahat bir dille ifade edebilmelidir. Geldiğimiz nokta aynı siyasi görüşte olmayanların birbirlerine saygısı kalmamış. İnsanlar sosyal medya üzerinden gönül verdiği siyasi partisini veya liderini paylaştığında karşıt görüşten olumsuz yorumlar, klavye başında tartışmalar ve beraberinde ağza alınmayacak hakaretler ediliyor. Nedir bu hazımsızlık bükemediğin bileği öpeceksin. Bükemediğin bileği bel altından vurmak, hakaret etmek, karalamak suç işlemekten başka hiç kimseye bir şey kazandırmaz.

Bırakın kendi özgür iradesi doğrultusunda insanlar rahatlıkla siyasi düşüncesini dile getirsinler. Toplum içinde, hepimiz aynı siyasi görüşte olmak zorunda değiliz. Kaldı ki günümüzde aynı evin içinde bile görüş farklılıkları olabiliyor. Siyaset yüzünden kuru gürültü tartışmalarla, yalan yanlış kulaktan duyma suçlamalarla birbirinizi kırmayalım. Siyasi tartışmaların sonu kalp kırmaktan başka kimseye bir şey kazandırmaz.

İktidar partisi AK Parti'nin sunduğu proje ve hizmetlerden faydalanıp görmezden gelip nankörlük etmemeli, memnuniyetsizlik varsa bunu sandıkta göstermeli. AK Partili, SAADET Partili, CHP’li, MHP’li, İYİ PARTİLİ, HDP’li veya başka bir partili olabilirsin hepimizin oyunu vereceği bu güne kadar gönül verdiği bir partisi olduğu gibi 24.Haziran'da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçim için oyunu kullanacağı bir sandığı var.

24.Haziran sonrasında da yine aynı toplumda yüz yüze bakacağımızı, aynı ortamlarda bulunacağımızı unutmayalım. Birbirimizi siyasi tartışmalarda boştan yere kırıp üzmeyelim. Tüm partileri eleştirmek hepimizin en doğal hakkıdır. Tek sorun hazmedememe, kabullenememe nedeni ile dozu kaçırıp ölçülü olmayı bilmiyoruz. Çok çalışıp hizmet eden her yerde taşlansa da sonunda mutlaka kazanır. Laf kalabalığı yapanlar her zaman kaybetmeye mahkûmdur.

Ülkemiz için hayırlısını isteyelim. Seçim sonucunun, servetin, gücün, makamların hatta ömrün ve ölümün bile hayırlısını isteyelim. Zaman her şeyin ilacıdır, her şey gelip geçer geriye yine biz kalırız.