BELEDİYE PERSONELİ SERTİFİKALARINI ALDI

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Sivil Savunma Amirliği, İtfaiye Daire Başkanlığı ve İş Sağlığı Güvenliği Birimi işbirliğinde sürdürülen kurslara katılarak Acil Durum Müdahale Eğitimi’ni alan belediye personeline sertifikaları törenle verildi.

 

6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik gereğince acil durumlarda görevlendirilecek personel sayılarına istinaden Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Sivil Savunma Amirliği ve İş Sağlığı Güvenliği Birimi ortaklaşa bir eğitim programı gerçekleştirdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın katıldığı törenle teslim edildi.

Eğitimler sonucunda yapılan sınavı başarıyla geçen 102 personel ilkyardım, 77 personel arama kurtarma ve 103 personel de yangınlara karşı acil müdahale sertifikası aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ‘’Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca düzenlenen bir yönetmelikle; kamu kurumlarında görevli belirli sayıdaki personelin acil durumlar için müdahalede bulunabilecek yeterlilikte olması zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda biz de Kâğıthane Belediyesi olarak ilgili personelimize arama kurtarma ve tahliye, ilkyardım ile yangın söndürme eğitimleri verdik. Personelimiz toplamda bir ay süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. İlçemizde olası bir afet yada acil durum anında personellerimiz  gerekli müdahaleyi yapabilecek yeterliliğe ulaştı.’’ diye konuştu.