Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bu yıl Cami ve İlim temasıyla kutlandı. Bu haftaya özel Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Müftülüğü tarafından program düzenlendi.  Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün katılımıyla gerçekleşen programda ilçe müftüsü Muammer Turan, ilçe başkanları ve din eğitmenleri yer aldı.

Programda konuşan Av. Şeyma Döğücü, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bugün son günü. Hocalarımız, din görevlilerimizle bir araya geldik. Salgın dolayısıyla sembolik anlamda bir araya geldik. Onların bugününü tebrik ettik ve yaptıkları hizmetler için teşekkür ettik. Camiler, toplumumuzu ayakta tutan, diri tutan, maddi manevi tüm hastalıklara ilaç olan, insan vücudundaki kalp gibi toplumda sevgiyi ayakta tutmayı, hayat vermeyi sağlayan noktalardır” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın sözlerine atıfta bulunan Döğücü, “İslam karşıtı sözleri hepimiz duyduk. Fransa şımarık bir çocuk gibi davranıyor” dedi.

DİN GÖREVLİLERİ HER ZAMAN ÖN SAFLARDA YER ALDI

Başkan Av. Döğücü, yaptığı konuşmada din görevlilerine seslenerek, “Sizler toplumun her döneminde maddi manevi yaralara merhem olmak için hep ön saflarda bulundunuz. Hep ön saflardaydınız.Son dönemdeki koronavirüs ile de çetin bir mücadele geçirdik. Vefa gruplarında da aktif yer aldık. Aktif olarak yer alan diyanet personeli sayısı 62 bin 700. Bu çok önemli bir rakam. Sancaktepe'de de yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak anlamında her noktada sizlerin de emeği olduğunu biliyorum” dedi.

"DİYANETİ ELEŞTİRENLERE DE KULAK ASMIYORUZ"

2020’nin zorluk, mücadele ve imtihan yılı olduğunuz ancak bazı haberlerin de yüreklere su serptiğini hatırlatan Döğücü, şunları söyledi:

“Bunlardan en önemlisi Ayasofya'nın 86 yıl sonra zincirlerini kırarak ibadete açılmasıydı. O coşkuyu unutmamız mümkün değil. Bulduğumuz doğal gaz rezervi de gönlümüze su serpti. Geleceğe dair umutlarımız yeşerdi. Milli savunma ve sanayi hamlelerimiz meyvesini terörle mücadelede çok güzel bir şekilde gösterdi. Şimdi can Azerbaycan’da İHA ve SİHA’larla bir tarih daha yazılıyor. Orada da zafer görmeyi Rabbim nasip etsin. Bunlar yaşanırken ülkemizin durmadan kötüye gittiğini söyleyenler var. Biz bu kötü senaryolara asla kulak asmıyoruz. Yaptığımız her şey ortada. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan kardeşlik vurgusuyla toplumun çimentosu olan Diyanet’i de durmadan eleştirenleri dikkate almayacağız.”

"CAMİLER HAYATIN MERKEZİDİR"

Türkiye’nin geleceğe dair İslam’a katacağı çok şey olduğuna vurgu yapan Döğücü, sözlerini şöyle tamamladı:

“İslam toplumunda camiler hayatın merkezi bulunduğu çevrenin de kalbi olmuştur. Mabedler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu diri tutar.  Medeniyetimizin sembol şehirleri hemen hepsi sembol bir cami, medrese ve külliye ile anılır ve böyle hatırlanır. İstanbul’u Sultanahmet’siz, Süleymaniyesiz, Ayasofyasız; Edirne’yi Selimiyesiz, Bursa’yı Ulu Camii’siz düşünemeyiz. Bu şehirler konuşulduğunda akla simge mabedlerdir. Camileri sadece namaz kılınan bir ibadet mekanı gibi görmek camilerimize yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.”

"CAMİLERİN SÜSÜ CEMAATİDİR"

Camilerimizi sadece namaz kılma alanı olarak düşünülmeyeceğini söyleyen Döğücü, “Camilerimizin süsü de cemaatidir. Camiye gelen çocukları ve gençleri gördüğümüz zaman kıpır kıpır uyanış hissediyoruz. Çocuklarımızın neşesi ve gençlerin heyecanı ile dolmayan cami mahzun ve öksüz kalmış demektir” dedi.

"CAMİLERİMİZ İLİM MECLİSİDİR"

Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan ise, “Camilerimiz sadece ibadet edilen yerler olmayıp birer ilim meclisidir.Efendimizin hayatında ilim çok önemlidir. Bu yılın ana teması da cami ve ilimdir. Külliyenin en önemli kesimleri içinde bulundurdukları kütüphanelerdir. Gençlerimiz de bu külliyede buluşmalar yapıyor. Haftamızın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.