ERZURUM TEKMAN DAN GELEN 45 ÖĞRENCİNİN MUTLULUĞU...

Erzurum Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve İstanbul Gazeteciler Platformun Başkanı Saki Akyüz ile Organize ettikleri etkinlikte 45 öğrenciyi, ara tatilde 3 günlük İstanbul tarihi, kültürel turistik mekanlar, boğaz turu ve Kocaeli Darıca’daki hayvanat bahçesi gezisi düzenleyerek öğrencileri mutlu ettiler..


Gezi programının ilk durağında öğrenciler, Darıca’dakiFaruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı, Darıca Sahil ve Millet Bahçesini gezdiler. Çocuklar daha sonra Darıca Belediyesi’nin sahilde bulunan sosyal tesislerinde öğle yemeği yedi. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Yüzlerce çeşit hayvanı meraklı bakışlarla heyecanla izledikten sonra ikinci gün ise İstanbul gezi programında tarihi yarımadadaki mekânları gezdiler, akabinde boğaz turu attılar.Tuzla Şelale Park, Tuzla Gençlik Kampı, Tuzla Bilgi Evi,  Tuzla Marina,  Tuzla Akvaryum, Sultanahmet, Süleymaniye,  Galata Kulesi,  Eminönü,  Üsküdar Kız Kulesi, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Çamlıca Yeni Cami ve Boğaz Turu ile İstanbul’un tüm güzelliklerini gören öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Gayemiz, öğrencilerimizin eğitim hayatına güzel hatıralar bırakmak
Gençlerin eğitimine destek vermek ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve İstanbul Gazeteciler Platformu Başkanı Gazeteci Saki Akyüz tarafından tertiplenen bu gezi programına Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da katkı sağladılar.


Tekman Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine Okul Müdürü Namık Taklak, öğretmenler Aysel Ekiz Taklak, Vahide Karahan, Adem Toprak eşlik ettiler. Gezinin ilk günkü programına Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin’de katıldı.  

Ergin, Minik yüreklerin başarıları için varız
Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, öğrencilerin ufuklarını açmak, dünyaya bakış açılarını geliştirmek istediklerini belirterek, ‘Bu etkinliğin kültürel ve eğitim anlamında çocuklara çok şey katacağına inanıyoruz. İnşallah bunun devamı da gelecek. Biz bu minik yavrularımızın, minik yüreklerindeki hayallerini daha iyi daha iyi geleceklere taşımak için her türlü katkıyı vereceğiz’ dedi.


Karaman, Amacımız doğuda yaşayan çocukların batıyla entegrasyonu
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise, ‘Asıl amacımız, doğuda yaşayan çocukların bu tür organizasyonlarla batıyla olan entegrasyonlarını sağlamak. Bunun çok faydalı olduğunu görüyoruz, çocukların ufuklarının açıldığını görüyoruz’ diye konuştu.


Bıyık, Ülkemizin her köşesinde yaşayan çocuklar bizim evladımız
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise etkinliğin önemine değinerek, ‘Ülkemizin her köşesinde yaşayan çocuklar bizim evladımız, canımız, ciğerimiz, onlarla birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz’ dedi.


Akyüz, Bu çocukların bir çoğu denizi ilk defa gördü
Programı baştan sona tertip eden ve yakinen takip eden Gazeteci Saki Akyüz; “ Ben bu çocukların duygularını o kadar iyi anlıyor ve hissediyorum ki, onların bir çoğunun denizi dahi ilk kez gördüğündeki heyecanı görmek farklı bir mutluluk. Bu çocuklar bizim geleceğimiz benim memleketimin çocukları. Böyle güzel anlamlı etkinlikleri yapabilmek harika bir iş, Allah nasip etti bizde elimizden geldiğince gayret edip çocuklarımızın hayatında unutamayacağı hatıralar bırakmak istedik. Bu etkinliklerimizde emek verip katkılarını esirgemeyen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve gazeteci arkadaşlarım, Kenan Gülerci, Tahsin Kara, Erdal Yavuz, Erol Polat’a çok teşekkür ediyorum” dedi.