Gözle Görülür Belediyecilik


Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Gözle Görülür Belediyecilik temasıyla 2019-2023 Sunumu Toplantısı’nda son 4,5 yılda yaptığı hizmetleri anlatarak Pendik’te yapılan tüm yatırımları detaylarıyla sundu.


Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, göreve geldiği 2019 yılından günümüze kadar son 4,5 yılda gerçekleştirilen hizmetleri ve yatırımları anlattığı “Sunum Toplantısı” programı gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, toplantıda son 4,5 yılda yaptığı hizmetleri sunum eşliğinde anlattı. Başkan Ahmet Cin, “Gözle Görülür Belediyecilik” anlayışına vurgu yaparak bu temayla Pendik’te vatandaşların hizmetine açılan tesisler, kültür merkezleri, parklar, kütüphaneler, sosyal hizmetler, kültür-sanat etkinlikleri, festivaller ve daha birçoğu hakkında bilgi verdi.

“Bütçede stratejik planlamalarla beş yılda bütçemizin ortalama %45’ini yatırıma ayırdık”
31 Mart 2019 itibarıyla göreve başladıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Ahmet Cin, bu süreçte çok önemli projelere imza attıklarını dile getirdi. Başkan Ahmet Cin, belediyenin bütçesini yatırımlara göre planladıklarını ve ortalama beş yılda bütçenin yüzde 45'ini yatırıma ayırdıklarını belirtti. Sosyal yardımlara ise bütçenin yüzde 8,5'ini ayırdıklarını ifade ederek bu stratejik planlama ile diğer İstanbul belediyeleri arasında öne çıktıklarını dile getirdi. Başkan Ahmet Cin: “Bütçemizi yatırımlarına göre planlayan bir belediye olduk. Ortalama beş yıllık süre zarfında bütçemizin yüzde 45’ini yatırıma ayıran bir belediyeyiz. Yine aynı şekilde bütçemizin yüzde 8,5’ini sosyal yardımlara ayıran bir belediyeyiz. Bu bizi diğer İstanbul’daki diğer belediyelerle kıyasladığımızda bizi 1. sıraya koyuyor.” dedi.

“Pendik’te devasa bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz”
Başkan Ahmet Cin, yaptığı sunumda “Güçlü Pendik”ten bahsederek Pendik’te yürütülen devasa kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Depreme, sele, salgına yani insan yaşamını tehdit eden her şeye karşı güçlü, güçlendirilmiş, hazırlıklarını tamamlamış, afetlere hazır bir Pendik oluşturmayı hedeflediklerinden bahseden Başkan Ahmet Cin, kentsel dönüşümden yeni imar planlarına, afet sonrası Pendik Arama Kurtarma Ekipleriyle (PEAK) yardım ve kurtarma stratejilerine kadar bu konudaki çalışmalara aralıksız devam edildiğini belirtti.Başkan Ahmet Cin kentsel dönüşüm hususunda hızla devam eden ve örnek teşkil eden Orta Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesine değindi.

 

Pendik’te kimse yalnız kalmıyor
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Ahmet Cin, sunumda aynı zamanda son 4,5 yılda yapılan sosyal yardımlara da değindi. Pendik’ten bir aile olarak bahseden Başkan Ahmet Cin; çocuklar, yaşlılar, hastalar, ihtiyaç sahipleri, kadınlar, gençler ve her yaş ve durumdaki tüm vatandaşlar için hizmet verdiklerini dile getirdi. Başkan Ahmet Cin’in göreve geldiği günden bu yana 14.208 üniversite öğrencisine Eğitime Destek Bursu, ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar, Hayır Çarşısı, depremzede ailelere ve deprem bölgelerine destek, Aile Destek Merkezi hizmetleri, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Atölye ile engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması ve istihdamı, büyüklerimiz için Vefa Kıraathanesi gibi birçok hizmet yapıldı.

Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle Pendik
Başkan Ahmet Cin, sunum toplantısında sosyal, kültürel, eğitim, sportif, çevre, imar, ulaşım ve fiziki yatırımlar konularında detaylı bir inceleme sunarak Pendik'in geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu katılımcılara aktardı. Detaylı bir şekilde yer verdiği çalışmalar salondakilerin beğenisiyle karşılandı. Başkan Ahmet Cin, Pendik’te kültür ve sanatla hayatın tazelendiği, renklendiği, hoşgörülü, öğretici gelenek ile gelecek arasında gözle görülür bir ilişki kurulması amaçlandığını vurgulayan ve bu yönde kurslar, etkinlikler ve festivaller düzenlendiğini dile getirdi. Sunumda hizmetler arasında yer alan ve yoğun ilgi gören, gelenekselleşmiş Anadolu Kahve Festivali, Kitap Fuarı, Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması ve konserlerden de bahsedildi.

Akıllı Şehircilikle doğayı koruyan, sürdürülebilir bir Pendik
Başkan Ahmet Cin’in sunum toplantısında detaylandırdığı konulardan bir diğeri ise çevre ve sürdürülebilirlik üstüne oldu. Bugün ve gelecek nesiller için çevre planlamaları, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik projelerinin öneminden bahsetti.Başkan Ahmet Cin çevre uygulamalarıyla alakalı “2019 sonrası Pendik’e 1 milyon 254 bin metrekare yeşil alan kazandırdık.Kazandırdığımız bu alanla birlikte kişi başına düşen yeşil alanımız 5,21 metrekareye çıktı.Bunun dışında yeni yaptığımız parklarla birlikte toplam park sayımızı 217’ye çıkardık.”dedi. Akıllı Şehircilik hizmetlerini detaylarıyla anlatan Başkan Ahmet Cin ;”İddia ediyorum teknolojiyi en iyi kullanan belediyeyiz.” ifadelerinde bulundu.