İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus'a ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, saat 18.30’ta Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra duramayarak pistten çıktı. 50 metre kadar sürüklenen uçak 30-40 metre yükseklikten toprak zemine düştü. Uçak burun ve kuyruğa yakın kısımlarından koparak üçe bölündü ve yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi geldi. 2'si bebek, 175 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçaktan, kaza sonrası 21 yolcu kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı ancak koltuklar arasında sıkışanlar için ekipler saatlerce süren bir çalışma başlattı.

Kazada Hayatını Kaybedenlerin Kimlikleri Öğrenildi

Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu.

Kazada hayatını kaybedenlerin Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt olduğu açıklandı. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Diş hekimi olan Zehra Bilgi Koçar’ın (30) cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından eşi Gökhan Koçar’a teslim edildi.

Zehra Bilgi Koçar’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’daki işlemlerin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğündeki gasilhaneye götürüldü.

Çiftin, kaza yapan uçak için bilet aldıkları ancak Ticaret Bakanlığı’nda müfettiş olan Gökhan Koçar’ın, son anda çıkan görevi sebebiyle İstanbul’a başka bir uçakla 2 Şubat’ta geldiği öğrenildi.

Koçar’ın cenazesi Malkara’da defnedilecek.

Ayrıca kaza sırasında 3'e bölünen uçakta yaralanan 179 yolcunun çoğunda kaburga kırığı olduğu belirtildi. Bazı yolcuların ise kol ve bacaklarında ezilmeler dışında kırık oluştuğu kaydedildi. 

İlk olarak Anadolu yakasındaki 21 hastaneye kaldırılan yaralılardan ekstremite (kol, bacak) ve kaburga kırığı bulunanlar Gebze Devlet ile Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastaneleri'ne, hafif yaralı olanlardan bazıları Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma ile Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'ne sevk edildi.