aksaa25 @ hotmail.com

Utanılacak bir şeyse yapma

Yok değilse gizleme!

6 siyasi parti liderinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara'da yemekli toplantıda buluşmasının yansımaları devam ediyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi'nin yaptığı toplantı, partililer içerisinde tepkilere yol açtı.

Parti tabanlarından genel merkezlere yönelen tepkileri şöyle sıralamak mümkün.

HDP SANCISI!

Toplantıya, HDP'nin çağrılmaması Kürt kökenli milletvekilleri arasında hoşnutsuzlukla karşlandı  ve sert açıklamalar peşpeşe geldi.

HDP'nin yüzde 11 oy almasına karşın; hiçbir varlık ortaya koymamış partilerin  büyük bir kitle partisi edasında muhatap alınmasına, HDPnin varlığının ve gücünün adeta yok sayılmasına tepki gösterildi.

HDP sayesinde büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde ve ilçede belediye başkanlık seçimlerini kazanan CHP bu noktada hem hdp ye hem de ülke kamuoyuna karşı ikircikli bir tutum içerisinde olduğu görüntüsü veriyor.

Net tavrnı ortaya koyabilmiş ve bunu açık açık deklare edebilmiş değil. 

Bu noktada şunun altını özellikle çizmek  isterim. Eğer HDP ile birlikte görünmek utanlacak, gizlenmesi gerekli bir şey ise CHP nin bundan vaz geçmesi, yok utanılacak bir şey değilse bunu gizlemeye çalışmaması gerekir.

Unutulmamalıdır ki ülke yönetimine talip olanlardan vatandaşların öncelikli beklentisi açıklik ve samimiyettir....